logo

Тази държава е обявена за най-щастлива в света за четвърти пореден път - ето къде е България

Тази държава е обявена за най-щастлива в света за четвърти пореден път - ето къде е България

Почти всички страни на Балканите са по-добре от нас

Финландия отново, за четвърта поредна година, се нарежда на първо място като най-щастливата държава в света, пред Дания, Швейцария и Исландия.

Класификацията, подкрепена от ООН, е публикувана от 2012 г. и използва проучвания, в които жителите се стремят да изразят своите субективни чувства, а след това тези отговори се пресичат с БВП и показатели за солидарност, индивидуална свобода и корупция, за да се получи резултат по скала от 1 до 10, съобщава агенция "France Presse".

Оценките се определят съгласно официалния списък на 150 държави.

Македония е на 94-то място, а що се отнася до страните в региона, Сърбия е на 48-то място, Косово на 33-то място, Словения на 29-то място, Хърватия на 60-то място, БиХ на 64-то място, Черна гора на 70 място, България.на 78 място, Албания на 94 място.

Този гръцки остров е истинско съкровище: Езерото Мелисани смесва прясна и солена вода

Европейските държави доминират до голяма степен в десетте най-щастливи държави, включително Холандия, Норвегия, Швеция, Люксембург и Австрия. Една неевропейска държава в десетката е Нова Зеландия, която е на девето място.

Германия е на 12-то място, Канада на 14-то място, Обединеното кралство на 17-то място, САЩ на 19-то място, Франция на 21-во място, Бразилия на 35-о място, Япония на 56-то място, Русия на 76-о място и Китай на 84-о място, според официалния списък с около 150 държави.

Индия, която е световна сила, е класирана на 139-о място.

Според класацията най-малко щастливата държава на планетата е Афганистан с резултат 2,25, пред Зимбабве, Руанда, Лесото и Ботсвана.

В сравнение с данните за 2020 г. от предходни години, авторите на изследването съобщават, че пандемията на коронавируса е имала значително "повишена честота на негативни емоции в около една трета от страните".

Но в 22 страни показателят е положителен и по думите на една от съавторките на изследването Джоан Халиуел е изненадващо, че средно не е имало спад в усещането за благосъстояние, когато хората са оценявали собствения си живот.

Най-потресаващите неща, намирани в хотелски стаи 18+

Той казва, че е възможно да се обясни, че хората виждат Covid-19 като обща заплаха, която идва отвън и действа по целия свят и която носи по-голямо чувство за солидарност и съпричастност.

Харесайте  pochivka.blitz.bg  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай