logo

Стюардеса алармира: Никога не правете това в самолет, ако не искате да се разболеете!

Стюардеса алармира: Никога не правете това в самолет, ако не искате да се разболеете!

"Бях свидетел на това колко хора се кашляха, дишаха, кихаха и какво ли още не върху тази повърхност", обясни тя

Обичате ли да спите в самолета и да притиснете главата си до прозореца? Стюардеса с 20 години опит разказа защо е опасно да се прави това по време на полет и води до нова фобия на хората до главния вход.

Рисковете от лоши последици от този навик са толкова високи, че сънят по време на полет може да ви остави там завинаги.

Преди всички граници да бъдат отворени за пътници, струва си да си припомним някои правила за поведение във въздушния транспорт, казва Линда Фъргюсън, която е работила на борда на самолета като стюардеса в продължение на 24 години. Въпросът е не само на уважително поведение към спътниците, но и на банални предпазни мерки, които заплашват тези, които ги нарушават.

Нищо не сте видели от България, ако не сте посетили поне веднъж това култово място

В интервюто си за Reader's Digest стюардесата си спомня колко често много пътници, опитвайки се да подремнат по време на полет, облягат лице на прозореца или стената на самолета. Според опитната стюардеса този навик има опасни последици за човешкото здраве.

"Ако имате късмета да заемете място на прозореца, можете да се насладите на красивите гледки. В този случай обаче никога не облягайте главата си на самия прозорец", предупреждава Линда.

"Бях свидетел на това колко хора се кашляха, дишаха, кихаха и какво ли още не върху тази повърхност", обясни тя.

Стюардесата обясни, че прозорците на самолета са истинска среда за размножаване на микроби. Тя се радва, че някои пътници разбират това и вземат малка бутилка антисептик със себе си на борда, за да изтрият всички повърхности около седалката.

10 най-красиви изоставени места в света

"Ако имаше специална светлина за микроби, интериорът щеше да блести. Мисля, че мнозина биха се уплашили" казва Линда.

"Моето основно правило е, че никога не се разболявам, защото никога не слагам ръце в устата или до лицето си", допълва тя. 

Следователно тези, които се притесняват от микробите, останали от минали пътници, особено по време на пандемия, трябва да се погрижат за себе си и да носят пакет дезинфектантни кърпички на борда, за да почистят всички повърхности, преди да ги докоснат.

Други стюардеси обаче смятат, че прозорците не са единственото, за което трябва да се притеснявате в самолета. Масите за облегалки имат по-тъмна репутация.

"Масите са отвратителни. Дори не мога да си спомня колко пъти видях как се сменяха памперсите на бебетата върху тях, на хората им беше гадно, докато на други носовете им кървяха върху тях", коментира една от стюардесите и допълва, че никога не би яла върху тях. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

peter1011@gmail.com

[email protected] 02.05.2021 12:27

А тия защо не дезинфектират след пътниците? Само наблюдават мръсотията и цъкат с език...