logo

Странностите в китайските апартаменти, които ни карат да се чудим как се живее така

Странностите в китайските апартаменти, които ни карат да се чудим как се живее така

Хората, които обичат да се киснат във вана, ще бъдат неприятно изненадани, когато отидат в страната

Китай винаги е бил една далечна и необичайна страна за много от нас. Там можете да се натъкнете на нещо странно всеки ден, дори и в един обикновен апартамент.

Например баня, която изглежда като стая за хигиенизиране в болница. Освен това не можете да ходите по пода боси и ще откриете, че китайците са говоти да разнасят любим свой кухненски уред по целия свят.

Хора, преместили се в Китай, разкриват какви необичайни неща са видили в обикновените китайски домове.

Удивителните неща, които могат да се видят само в домовете на японците

Няма вана

Хората, които обичат да се киснат във вана, ще бъдат неприятно изненадани в Китай. Обикновено там вани има само в луксозните хотели. Обикновениите апартаменти са оборудвани с прост душ, който изглежда като маркуч, монтиран в стената, и сифон на пода.

Не можете да вечеряте в кухнята

За разлика от нашите кухни, където хората се събират за закуска, вечеря или просто седят там с гостите си, в Китай тази стая изпълнява само функционалното си предназначение – това е място за готвене. Следователно кухнята там е по-скоро едномалко работно място без маса за хранене (която често е сложена в дневната).

Подът в целия апартамент е с плочки

Докато ние си мислим, че плочките са подходящи само за банята и кухнята, оказва се, че те са достатъчно удобни за целия апартамент в Китай. И да, студени са. Неприятно е да ходите по тях без чехли или чорапи. Но в новите сгради са намерили чудесно решение. Поставят радиатори в пода, а не на стените.

Мебелите и предметите вкъщи трябва да бъдат покрити с нещо красиво

Китайците обичат внимателно да покриват покъщнината си и други повърхности с различни покривки. Тези покривки за перални, радиатори, телевизори и всичк оостанало могат да бъдат намерени лесно във всеки дом или онлайн магазин.

Няма фурна, но има един странен уред в кухнята

Трудно ще намерите фурна в китайски апартамент. Но със сигурност ще попаднете на уред за ориз. Китайците са толкова привързани към това устройство, че го вземат със себе си дори и когато заминават в чужбина, например да учат.

Лично пространство

Китайците никога не биха избрали апартамент с голямо пространство, което може да стане спалня за няколко души. По-скоро биха организирали няколко малки стаи за всеки член от семейството.

Бойлерът не е лукс, а необходимост

В Китай няма централно отопление, затова ако искате гореща вода вкъщи, трябва да си купите бойлер.

Вашият дом не е ваша собственост

Жилище в Норвегия - за едни стилно, за други неуютно

В Китай едва ли ще можете да завещаете апартамента си на децата, да не говорим за внуците. Според закона всички имоти тук принадлежат на държавата, а гражданите могат да притежават дом само 70 години. Все още не се знае какво ще се случи след този период, но дотогава от жилището няма да е останало нищо.

В Китай всичко староусилено се сменя с нови неща, включително и къщите. В наши дни е честа практика да се разруши сграда, която е на 20 години, и на нейно място да се построи модерна, която вероятно ще има кратък живот.

Източник: brightside.me

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай