logo

Страхотно ново приложение резервира пътуване само по снимка

Страхотно ново приложение резервира пътуване само по снимка

На всеки се е случвало, да види снимка на някое хубаво място и да си помисли: „Ако знаех къде се намира, щях да отида там.” Новото приложение за iOS / Android, Look & Book може да разбере къде е направена дадена снимка, поне в Европа, и да планира бъдещ полет.

Създадено в партньорство между британската авиокомпания easyJet и мобилната технологична компания Travelport Digital, Look & Book позволява на потребителите да качват снимки на места, които са интересни за тях, на сървъра през приложението. Посредством технологията за разпознаване на изображения, се проверява в база данни със съществуващи снимки от над 1000 местоположения в Европа, такава която да съответства на пейзажа от въведената снимка.

Ако бъде намерено съвпадение, приложението проверява полетите на easyJet от местоположението на потребителя до това място, позволявайки да се изберат дати за заминаване и връщане. След като всичко е избрано, резервацията е направена.

За момента, системата работи най-добре със снимки уловени от Instagram, чиято база данни, вероятно използва, но се твърди, че работи със снимки и от други източници. Въпреки че, приложението работи само с полетите на easyJet и европейски дестинации, ще бъде интересно да се види дали други туристически услуги ще предложат подобни приложения.

 

 

Коментирай