logo

София лъсна в класация на „Сън“ за красиви европейски градове, където няма...

София лъсна в класация на „Сън“ за красиви европейски градове, където няма...

Търсите къде през 2019 година да отпътувате за екскурзия до някой от големите европейски градове? С градове от световна класа в България, Турция и Чехия можете да излезете извън еврозоната и да похарчите малко пари през новата година.

Такава класация с предложения за пътуване през 2019 година е съставил британският „Сън“ специално за читателите си, които съвсем скоро ще се окажат извън Европейски съюз. Статията е озаглавена: „Евтини градски почивки за 2019 година, където паундът е още силен – от Прага до Букурещ“. „Открийте къде да получите повече за парите си през новата година – разкриваме ви нашите топ 7 градове за посещение“, гласи подзаглавието.

„За да ви помогнем да изберете следващото си градско бягство, семе избрали 7 от най-добрите европейски градове, в които няма евро, които да посетите през 2019 година“, се посочва в статията, насочена предимно към британските туристи.

Месец по месец – това са дестинациите, които не са за изпускане през 2019 година

Българската столица София се намира на трето място в списъка. За всеки от градовете е посочено за какъв тип пътуване и престой е най-подходящ той.

1. Прага, Чехия – заради бирата и красива архитектура

2. Истанбул, Турция – заради нощния живот

3. София, България – заради градските паркове и разходките сред природата

Само на 3 часа полет от Великобритания и обявена за един от десетте най-евтини града за посещение в Европа, София е страхотен и изгоден избор за следващата ви градска ексурзия. Вожте римски руини и съветска архитектура докато изследвате града, както и безброй галерии за изкуство и музеи – от Националния исторически музей до Музея за социалистическо изкуство.

София е зелен град с много паркове, има филмови прожекции на открито, жива музика и фестивали през летните месеци. Ако имате достатъчно време, излезте извън града до Национален парк Витоша, за да се изкачите в планината или да минете по някои от маршрутите. Откриват се прекрасни гледки към града отгоре.

4. Единбург, Шотландия – заради културата и фестивалите

5. Загреб, Хърватия – заради храната

Ето с какво ще ви нахранят на борда на Саудитските авиолинии (СНИМКИ)

6. Краков, Полша – заради историческите забележителности

7. Букурещ, Румъния – за семейни пътувания.“

Коментирай