logo

Служители на авиокомпания разкриха плашеща тайна за самолетите

Служители на авиокомпания разкриха плашеща тайна за самолетите

Стюардите знаят, че това ще уплаши пътниците на борда, затова те изричат няколко „бели лъжи“

Въпреки че много хора не ходиха на почивка тази година, всички с нетърпение очакваме пътуването отново да стане свободно. Мечтата да заминем някъде за една седмица на слънце и коктейли ни крепи в тази тежка ситуация на пандемия.

След като прочетете тайната, която служители в авиокомпания разкриват за полетите, желанието ви може рязко да спадне.

Стюард разкри доста притеснителна информация във форума Reddit. И тя е, че повечето самолети имат повредени части.

На какви тренировки са подложени стюардесите преди да започнат работа ВИДЕО

Самолетите са огромни и имат много части, които имат нужда от поддръжка. Служител, работил в салона, твърди, че не всеки път, когато самолетът каца, се изпраща за ремонт. Той дори казва, че вероятно на всеки полет има много счупени части.

„Освен ако не сте големи късметлии и самолетът ви не е излязъл току-що пт хангара за основен ремонт, със сигурност ще има нещо счупено. Един самолет може да има много счупени части и въпреки това да му бъде позволено да лети. На счупените неща просто им се слага етикет, записват се и се слагат в списъка за поправка при следващ ремонт“, казва той.

Въпреки това самолетите си остават най-безопасното средство за придвижване, а много от дребните проблеми се оправят преди излитане. Когато това се случва, това е най-честата причина за закъсненията на полетите.

Ако машината има проблем, който е животозастрашаващ, той трябва да бъде оправен. Стюардите знаят, че това ще уплаши пътниците на борда. Затова те изричат няколко „бели лъжи“, разкрива стюардеса.

„Когато хората питат каква е причината за закъснението, ние обикновено им казваме тотална лъжа, защото истинският отговор ще уплаши пътниците. Имаме малък технически проблем и инженерите се занимават с него, а всъщност – херметизацията в салона не работи“.

За какво ни оглеждат стюардесите, когато се качваме в самолета

Ако това ви звучи притеснително, не се паникьосвайте. Стюардесите са обучени да ви помогнат в извънредни ситуации. „98% от обучението ни е за 0,1% от работата ни, което се надяваме никога да не използваме“, казва една от тях.

„Ходих на обучение 6 седмици и прекарахме три дни на служба“, добавя тя.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

tonimihov

tonimihov 01.11.2020 0:55

Когато нищо не става от теб се качваш да сервираш кафе на борда , а не да даваш оценка на тези които са учили и поправяли самолети десетки години.

Авиокомпания Балкан

Авиокомпания Балкан 01.11.2020 10:03

Е..... дай да оправим нещата в БГ, а после... стюардесите!

Николова

Николова 01.11.2020 16:15

По голяма глупост не бях чела!!!

Bayraktarova

Bayraktarova 01.11.2020 21:18

И стюардите и стюардесите летят, ей така спокойно, без притеснение за собствения си живот! А те са винаги на път със строшените самолети. И не само те целите екипажи на стотиците хиляди самолети във въздуха! Дааа бееее!

Bayraktarova

Bayraktarova 01.11.2020 21:23

И стюардите и стюардесите летят, ей така спокойно, без притеснение за собствения си живот! А те са винаги на път със строшените самолети. И не само те целите екипажи на стотиците хиляди самолети във въздуха! Дааа бееее!