logo

Скандално: Авиокомпания накара пътничка да се изпишка върху лентичка, а после…

Скандално: Авиокомпания накара пътничка да се изпишка върху лентичка, а после…

25-годишната Мидори Нашида от Япония летяла от Хонконг за тихоокеанския остров Сайпан с авиокомпания Hong Kong Express Airways

Жена беше принудена да си направи тест за бременност, за да я допуснат на борда на самолет до САЩ.

25-годишната Мидори Нашида от Япония летяла от Хонконг за тихоокеанския остров Сайпан с авиокомпания Hong Kong Express Airways, съобщава „Индипендънт“.

Въпреки че казала на екипажа, че не е бременна, тя била отведена до тоалетната от служител на авиокомпанията, който я накрал да се изпикае върху лентичка от тест за бременност преди да я допусне на борда.

Японските авиолинии: Ако пътник до вас умре, ще ви дадат марля, но няма да ви разрешат да се преместите

Резултатът бил отрицателен и японката била пусната да се качи, но се оплакала по-късно пред медиите, че преживяването било „много унизително и разочароващо“.

От авиокомпанията обяснили, че тестът бил необходим, за да бъде сигурно, че „американските имиграционни закони не са нарушени“.

Сайпан е единствената американска територия, която китайските граждани могат да посещават без виза. Заради това там се забелязва ръст на „родилния туризъм“, където бременни жени умишлено отиват да раждат там, за да получат децата им американско гражданство.

През 2015 и 2015 година в Сайпан са родени 715 бебета с родители чужденци, 95% от които са с китайски произход. През 2018 година туристите са родили повече деца, отколкото местните.

По-късно авиокомпанията се извини за случилото се. „Искаме да се извиним безрезервно на всеки, който е бил засегнат от това. веднага преустановихме практиката докато я преразглеждаме“, посочиха в официално изявление от там.

Млада жена предизвика екшън навръх голям празник и приземи самолет извънредно ВИДЕО

Не е незаконно бъдещи майки да пътуват до САЩ, за да родят там, стига да могат да покрият разходите си и да не лъжат за целта на пътуването.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Чайка

Чайка 26.01.2020 17:17

Ха ха ха. Търпете още да ви се изхождат по главите с краварски фекалии. Приятен аромат и цвят.