logo

Село дава 1000 лв. и три дни ваканция за вдигната сватба

Село дава 1000 лв. и три дни ваканция за вдигната сватба

Чепинци е известно със своята джамия с две минарета от по 35 м.

Кметът на рудоземското село Чепинци Мустафа Брахимбашев обяви 1000 лв. награда за местни младежи, които се оженят и покажат свидетелство за граждански брак.

Село дава 1000 лв. и три дни ваканция за вдигната сватбаНовиниИнформация

Селският управник обяви и миналата година същата парична премия, но тя така и остана без получател. В многолюдното село, което наброява близо две хиляди жители, има стотици моми и ергени. С премиите кметът се надява да намали техния брой и да се насърчи раждаемостта.

Градът, който разцепи света на две

"В Чепинци имаме около 320 ергени - девойки и младежи. В същото време, както виждате, прави се добра инфраструктура, но ако нямаме женитби, няма да има кой да го ползва всичко това", казва Брахимбашев. През лятото той направи среща на всички ергени и девойки на открито на вилата си.

"От тази среща се очертават вече три - четири двойки, но все още никой не е взел наградата от 1000 лв., за съжаление. Наградата може да спечели всеки от участвалите в срещата, важното е да покаже свидетелството за граждански брак. Той ще получи и тридневна почивка на вилата ми", зарече се кметът.

9 причини да пътувате до Белгия

Чепинци е известно със своята джамия с две минарета от по 35 м. Тя притежава изключително богата библиотека с над 800 печатни издания и книги на арабски и персийски език по философия, астрономия, ислямско право, риторика. Там се съхранява и най-старият коран в България, наричан „Златният коран“- тъй като част от текста е покрит със златен варак. Той е на над 600 г. и според учени от БАН е правен за някой султан.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай