logo

Ронда - градът, сгушен в скалите, под облаците

Ронда - градът, сгушен в скалите, под облаците

Идилични пейзажи, различна и уникална архитектура

Намира се в провинция Малага и се смята за един от най-старите градове в света.

За първи път Ронда е обитавана от келтите, които през шести век пр. н. е. я наричат ​​Арунда. По-късно нови заселници се заселват близо до него и създават селището Ацинипо, известно на местно ниво като Понда ла Виея, Арунда или Стара Ронда.

Това, което отличава Ронда от другите градове, са пейзажите и необичайната, различна архитектура. Градът е разположен на две скали, между които тече бързата планинска река Гуадалевин.

Държавата с най-лошите любовници в света

Намира се на надморска височина около 750 метра. Най-известната част на града е дълбокият каньон Ел Тайо, който е пресечен от река Гваделупа.

Този град спира дъха, пълен с интересни събития и богат на местни традиции.

Къде можем да се пързаляме с шейна край София

Интересното за всички е, че градът винаги е бил привлекателен за много художници, а също известният американски писател Ърнест Хемингуей често посещавал мястото и се наслаждавал и творил в него.

Отделните части на града са свързани с три моста - Puente Romano, Puente Viejo и Puente Nuevo, последният от които е построен на 120 метра над каньона. Най-голямата атракция в града е Пуенте Нуево или „новият мост“, който дава страхотна гледка към панорамата на града.

Историята на този мост е свързана със затвора, който се е намирал в самия мост.
Специално място в този град заема арената за бикове - Пласа де Торос. Това е едно от най-старите и най-ценените места за сражения и през историята там са водени някои от най-важните битки.

Центърът на Ронда е пълен с паметници, сгради и търговски центрове. Този град е пълен и с местни ресторанти, предлагащи традиционни специалитети.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай