logo

Проста невзрачна лодка в Амстердам се продава за 1,5 милиона долара. Вътре е великолепен дворец

Проста невзрачна лодка в Амстердам се продава за 1,5 милиона долара. Вътре е великолепен дворец

Много холандци живеят на вода, заради теснотията

Амстердам е столица на Холандия и град с много атракции. Кварталите му с уютни и сякаш приказни къщи могат да се изучават много дълго време, както и експозициите на различни музеи. 

Интересни са и каналите на нидерландската столица. Има много от тях, защото градът е разположен в низина и по някакъв начин прилича на Санкт Петербург или Венеция. Морските артерии служат като пристан за кораби, много от които са доста интересни.

Две в едно - кораб и хотел

Той трябва да се нарече „плаващ дом“. Той стои на река Амстел. Името й се използва и за наименование на местната пивоварна компания, основана е през 1870г. Модата за домашни лодки в тази пренаселена страна се появи поради високата цена на недвижимите имоти. Трябва да се помни, че населението на Холандия е 17 милиона жители, от които около 1 милион живеят в столицата, въпреки че с агломерацията населението на Амстердам е много по-голямо. 

Прелестите на Порто, които веднага ще ви накарат да го пожелаете

Жилищната площ в тази корабна къща е 145 м2. 

Интериорът е модерен и скъп. Има няколко стаи вътре в плаващия дом. Първата може да се нарече спалня. Тя е декорирана в ярки цветове, има бяло легло, стена без тапети, миниатюрни мебели и прозорци. Има дори рафтове за книги, но малки. Втората стая е за гости. Тя също е декорирана в светли цветове. Там можете да видите телевизор, легло, картина, две нощни лампи и черни възглавници. 

Следващата стая е банята. Разполага с модерна прозрачна мивка и хидромасажна вана.

Място за живеене и почивка На кораба можете да живеете и да се забавлявате. Например тази стая е с изглед към канала и столицата на самата Холандия. Стаята е украсена с фенери, миниатюрни лампи, дървена статуетка на мистериозна дама и бели завеси.

Много фотогенична стая. Кухнята е украсена с уреди от неръждаема стомана. В нея можете да организирате събирания или вечеря за дузина гости. Има всичко необходимо: кафемелачка, фурна, хладилник. Може да забележите, че тя е украсена със симпатична ваза.

5 държави, в които си струва да купувате дрехи

Друго предимство на този домашен кораб е слънчевата тераса с изглед към канала и старите сгради.

Къщите са близо една до друга. Холандия винаги е била "тясна" държава, в това се различава например от Русия, Казахстан, Канада или Финландия. През 21 век населението йу продължава да се увеличава - както чрез естествен прираст, така и чрез миграция.

Страната е известна със своите бири, сирена, сладкиши, картофени и рибни ястия, пасти и либерално законодателство. В Холандия има доста голяма плътност на музеите по различни теми (морско, изкуство, технологии). Струва си да ги посетите. Цените, разбира се, са високи, но е напълно възможно да пътувате из страната с колело и да пренощувате в сравнително евтини хостели. Такъв дом-кораб струва около 1,5 милиона долара. Цената е нормална за Холандия и има достатъчно хора, които могат да го купят или наемат.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай