logo

Откачените неща, които американците си мислят за Европа

Откачените неща, които американците си мислят за Европа

Има една значителна част, която е твърдо убедена, че Старият континент е едно ексцентрично място, където хората се обличат шантаво и правят абсурдни неща

Може би ви се е случвало да гледате някой американски филм и да чуете реплика от типа „Така правят в Европа“, което да се отнася за нещо глупаво или страшно нелепо. И вероятно сте се питали какво толкова си мислят тези американци, че се случва на Стария континент.

Оказва се, че в САЩ наистина вярват на големи глупости по адрес на Европа. Разбира се, не можем да твърдим, че абсолютно всички хора са толкова заблудени, но има една значителна част, която е твърдо убедена, че Старият континент е едно ексцентрично място, където хората се обличат шантаво и правят абсурдни неща.

Европейци, пътували из Щатите, показаха шокиращи неща СНИМКИ

В интернет хора споделят кои са най-невероятните неща, които са чували в Америка за Европа. Вижте кои са най-разпространените американски заблуди за Европа.

Една от най-големите погрешни представи на американците е, че Европа навсякъде е едно и също нещо. Много от тях не осъзнават, че тя се състои от различни държави с различни култура, езици, правителства и климат. Някои дори си я представят като Щатите – обединение на държави без почти никакви разлики помежду си.

„Разпространено погрешно вярване е, че всички европейци са двуезични, че изучават английски от ранна възраст, че европейското правителство е комунистическо, че цялата учебна система в Европа е или по-добра или по-лоша от американската“, пише норвежец, който е бил на ученически обмен в Щатите, в slohsexpressions.com.

„Много е странно за мен, когато американците говорят за Европа като за едно нещо. Например има огромна разлика между моята култура като норвежец и културата на италианските или испанските студенти“, посочва друг.

„Често американците гледат на Европа като на увеселителен парк, където могат да изберат любимите си атракциони и да ги посетят, използвайки летящо килимче. Много американци, които идват в Европа за пръв път, имат невъзможна програма. Те искат да посетят места, които познават само по име, като Амстердам, Барселона, Швейцария, Прага, Венеция, Париж и Лондон в едно пътуване. Това са 7 държави, а те имат само две седмици.

Нерядко те бъркат градовете и държавите, когато си правят списък с места за посещение. Европа е 50 държави, което е повече от Северна и Южна Америка, взети заедно“, пише потребител на Quora.

Коментираща от Испания потвърждава думите му: „Това, че Европа е много, много малка. Толкова малка, че можете да посетите три столици „само с няколко часа шофиране“.

Португалец, общувал с много американци, споделя своите открития за грешните възгледи на американците:

- в Европа има безплатно здравеопазване;

- има безплатно висше образование;

- социални придобивки – гъвкаво работно време, платени почивки, майчинство, щедри обезщетения при безработица, държавно финансирани квартири и т.н.

Друг португалец пък често чувал, че европейските правителства са социалистически. „Там, където американците чуват, че социалистическа партия участва в управлението, те веднага започват да си представят колективни стопанства, диктатура на пролетариата и тълпи от сиви хора, маршируващи към работа под зоркото око на милицията“, коментира той в Quora.

Много американци пък слагат знак за равенство между Европа и Европейския съюз.

„Американците често казват: „Ходих в Европа“ и смятат, че преживяванията им се отнасят за целия континент, въпреки че са посетили една или две държави“, споделя британец.

„Много хора вярват, че това е една огромна дъжрава от третия свят. Преди да се преместя в Испания хората постоянно ми казваха каква ужасна грешка правя.

Питаха ме дали в Испания има асфалтирани пътища, дали водата става за пиене и дали има нормални хранителни магазини. На човека, който ми зададе последния въпрос, изпратих панорамна снимка на рафтовете в нашия местен супермаркет“, разказва американка.

„Повечето американци, с които съм говорил, не могат да повярват, когато им кажа, че в Европа може да шофираш два часа в която и да е посока и да ти е нужен друг език, за да се разбереш с местните“, споделя потребител.

„Това, че повечето европейци говорят английски. Само се опитайте да намерите англоговорящ извън туристическите райони в Испания, Франция, Италия и т.н.“, пише потребителка.

- „Европейците мразят американците;

- Всяко изказване от типа „В Европа правят...“ обикновено е грешно;

- Няма вътрешни различия между европейските държави („вие сте толкова еднакви“);

- Европа е социалистическа“, обобщава потребител на Reddit.

„Това ми напомня за един американец, който каза, че Финландия не заслужава ниското си ниво на бедност, защото е пълна с бели хора, които са се облагодетелствали от колониализма“, посочва друг.

„Това, че езикът е като държавата („Значи говориш белгийски?“)“, споделя британец.

6 навика на американците, които дразнят другите нации

„Това, че всички страни от бившия комунистически блок са студени или нямат лято. Мога да разбера това недоразумение относно Русия или Полша, но съм го чул и по адрес на България или Сърбия!“, пише друг британец.

„Това, че италианците слагат страшно много неща на пицата. Не, дебела *****, пицата е храна за бедни хора, не слагаме отгоре 300 кила боклуци. И не, там няма ананас“, горещи се в Reddit италианец.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

rockmusicbox

rockmusicbox 08.04.2021 10:56

Лично впечатление. Американка ококори очи като чинийки за кафе когато разбра, че имаме собствена азбука и писменост. За нея съществуваха единствено латиница, йероглифи и арабската писменост. rockmusicbox caster fm