logo

Няма да повярвате какви неща прави кралица Елизабет II докато е на почивка

Няма да повярвате какви неща прави кралица Елизабет II докато е на почивка

Често по време на ваканцията си тя е придружавана от по-млади членове на семейството

Когато става въпрос за почивка, очаквано е преживяването на британската кралица Елизабет II да нямат нищо общо с тези на обикновените летовници. Това, което никой не очаква, обаче, е едно от любимите ѝ неща да е „стремежът към обикновен живот.

Както е известно, традиционното място за почивка на кралското семейство е замъкът Балморал в Шотландия. Точно там монархът може да се отдаде на този начин на живот.

Всяко лято Нейно величество пътува до Абърдийншър, за да релаксира и да се разтовари. Често по време на престоя си тя е придружавана от по-млади членове на семейството си, пише „Дейли Експрес“.

Принц Филип мразеше да пътува така! Ставаше му зле, когато... ВИДЕО

Въпреки че Балморал без съмнение е един великолепен имот със своите 50 000 акра прилежаща земя, изглежда че не луксът е това, което кралицата търси за своята лятна почивка.

Според Пол Бърел, бивш лакей на кралицата, няма нищо друго, която тя да обива повече от типичните ежедневни занимания, включително и домакински задачи.

В документален филм за Канал 5 той обяснява кои са основните неща, с които монархът запълва времето си. „Тя просто обича обикновения живот. Независимо дали става дума за миене на чинии след пикник на хълма, или подреждане на пъзел, или да си приготви доста силен джин с тоник вечерта, това е животът, който кралицата иска“, разкрива той.

Освен това кралицата, която преди дни навърши 95 години, е много запалена по разходките из шотландските възвишения.

Камила Томиней, редактор в „Дейли Телеграф“, казва: Кралицата обича най-много през лятната почивка да бъде някъде в шотландските планини с кучетата“.

Кралският експерт Ричард Фицсимънс добавя: „Балморал има свои особени прелести. Стрелба, риболов, лов и разходки сред природата“.

Кралица Елизабет и херцогиня Кейт спазват стриктна забрана на път – но не и Уилям

Известно е, че в миналото Елизабет е излизала да събира горски плодове заедно със сестра си принцеса Маргарет.

Кралицата много обичай и морското крайбрежие около Балморал. „Да седи на плажа в Колонсей с препечена наденичка е представата на кралицата за рая“, разкрива Бърел.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай