logo

Носете си възглавницата на почивка – ето защо

Носете си възглавницата на почивка – ето защо

Само си помислете за всички тези хора, които са слагали главата си там преди вас

Обичаме често да критикуваме хотелите, но не може да се отрече, че те са преди всичко места, където да легнете да си починете. Буквално. Затова един елементарен предмет като възглавницата е особено важен.

Вероятно сте прекарали доста време ровейки в мебелни магазини и каталози, за да откриете идеалната възглавница за себе си – да не е прекалено твърда, да не прекалено мека, да не е прекалено тясна или... шумна. Затова, когато се отправите на почивка, е важно да помислите за възглавницата си и дори да си вземете своята.

Ако спите в евтин хотел, сложете чаша върху бравата

Защото в повечето случаи хотелските възглавници просто не стават, пише “Vacations&Travel”.

За повечето хора, които биха си сложили възглавница в багажа, хигиената е най-големият мотиватор. И като се замислите, има логика: средностатистическата хотелска възглавница има живот между 2 и 3 години в обращение. Само си помислете за всички тези хора, които са слагали главата си там преди вас. Ако направите една проста сметка със среден престой на човек по три ношувки, се получава резултат, който може да е доста отвратителен.

А ако страдате от алергии, картинката става оше по-грозна. Въпреки че повечето хотели ползват някакъв вид протектор за възглавницата, рядко ползват такива протектори, които отблъскват праха и микроорганизмите. Това може да означава, че възглавницата няма да е дом само за вашата глава, но и за колонии от акарии, предизвикващи кихане. Ако ползвате хипоалергенна възглавница вкъщи, за да избегнете това, по-добре да си я носите и на почивка.

Друг важен момент е удобството. Често не обръщате внимание на възглавницата си докато не усетите, че не е удобна. Може да е на буци, да предизвиква сърбеж или просто по-висока или по-ниска, отколкото сте свикнали. но със сигурност ще забележите.

В някои от скъпите хотели вече вземат предвид, че гостите имат различни предпочитания и са започнали да предлагат „меню“ с възглавници. Това е точно както звучи – списък с различни марки и размери възглавници, за да можете да изберете точно каквото искате.

За съжаление, тези оферти са далеч от стандартните хотели и повечето места за настаняване трябва тепърва да въвеждат това удобство. Затова, отново, ако искате да се наспите добре през нощта, вземете си възглавницата.

Но въпреки че те са изключително удобни и полезни, когато ситигнете в хотела, възглавниците не са особено практични за пренасяне. Все пак има начини да пренесете възглавницата си от точка А до точка Б. Най-очевидният е като си спестите мястото в багажа и си носите възглавницата под ръка, все едно отивате на гости с преспиване. Ако имате чекиран и ръчен багаж, обаче, ще ви бъде трудно само с две ръце.

Друг вариант е просто да я натъпчете в багажа и да я използвате като уплътнение за чупливите неща. Неща като чупливи подаръци, бутилки козметика, техника или дори много специална книга. Сгънете възглавницата около предмета и така и най-агресивният товарач на багаж няма да може да го повреди.

Нов авангарден начин за използване на възглавничката за пътуване

Продават се и специални водоустойчиви торби, в които възглавницата се свива до една трета от обема си и е по-лесна за пренасяне. Когато пристигнете, само трябва да я разгънете.

И това е най-голямата ползва от носенето на възглавница на почивка – добрият сън през нощта. Не просто да се наспите добре, но да знаете, че когато се върнете в стаята, ще се наспите добре. Пътуванията са пълни с несигурност – закъснения в транспорта, проблеми с превода или просто да се изгубите на непознато място. Затова жертването на малк омясто в багажа си струва напълно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай