logo

Неприятните неща в Сингапур, за които туристите не са подготвени

Неприятните неща в Сингапур, за които туристите не са подготвени

Отивайки там, пътешествениците трябва да знаят, че това е държава със строги закони и свои особености

Сингапур става все по-популярен сред туристите и бизнесмените. Това е място с чиста околна среда, модерна архитектура, ниски нива на престъпност и с развита туристическа и бизнес инфраструктура.

Отивайки там, пътешествениците трябва да знаят, че това е държава със строги закони и свои особености. Някои от тях може да изглеждат значителни за чужденците и да повлияят на качеството на тяхното пътуване.

15 културни шока за западняците в Азия

Други могат да се окажат толкова важни, че да откажат туристите да изберат точно тази страна. Вижте за какво трябва да сте подготвени, преди да заминете за Сингапур.

Климат

Страната се намира близо до екватора, затова тук е винаги много горещо и влажно. Такъв климат може да повлияе негативно на непривикналия организъм. В началото може да ви бъде трудно дори да дишате.

Тук често се изливат внезапни дъждове. Все пак обществените места са пригодени към тези условия и там природните бедствия не се усещат.

Еднообразие

Сингапур е град-държава. Туристите са ограничени до мащабите на града. За разлика от пътуването до други страни, където можете да отидете на екскурзия до друг град или да излезете в провинцията, в Сингапур има малко атракции.

Архитектурата не се отличава с разнообразие, а повечето красиви места са създадени от човека. Дългият престой в страната често кара чужденците да скучаят.

Високи цени

Това е една бързо развиващата се държава, която претендира да е световна бизнес столица. Цената на живота е доста висока и пътуването до там може да ви удари сериозно по джоба.

Цените за хотели, транспорт и храна изобщо не са ниски. Много туристи се оплакват, че тук господства материализмът.

Строги закони

Сигуността, с която е известен Сингапур, се дължи на строгите закони, нарушаването на които води до строги глоби и тежки последици. По улиците в града навсякъде има забранителни и предупредителни знаци, на които трябва да обърнете внимание.

Някои закони изглеждат нелепи и неразбираеми за туристите, но тяхното неспазване води до проблеми с правосъдието. Например там е забранено дъвченето на дъвки, пушенето и храненето на обществени места, храненето на птици, излизането навън след 22 часа и хвърлянето на боклуци.

Тук домовете и колите не се заключват, родителите нямат причина да се тревожат за децата

Въпреки своите недостатъци, Сингапур продължава да привлича чужденци и заема челни места в класациите за най-предпочитани дестинации. Много чужденци се стремят да се преместят там за постоянно, тъй като качеството на живота, икономиката и медицината в Сингапур са на много високо ниво.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Бай Кузи с големите бузи

Бай Кузи с големите бузи 23.03.2020 13:13

Да акаш позволено ли е-за един приятел питам

Aleko Asenov

Aleko Asenov 26.03.2020 16:19

С това подвеждащо заглавие накрая похвалихте Сингапур.Прекалявате с желанието си за посетители .

Асан от Столипиново

Асан от Столипиново 26.03.2020 19:16

То по добре човек в маалата да седи