logo

Не посягайте към тези 5 храни, когато сте в Тайланд

Не посягайте към тези 5 храни, когато сте в Тайланд

В страната има изобилие от улична храна, а има и много регионални ястия, които могат да бъдат опитани в допълнение

Тайланд е страна, известна със своята улична храна. Ястията, предлагани там, са екзотични за туристите.

Тайландската кухня е известна по целия свят със смес от пикантни, солени, кисели и сладки вкусове. В страната има изобилие от улична храна, а има и много регионални ястия, които могат да бъдат опитани в допълнение към най-известните специалитети.

Вкусната карта: Страните с най-добрата храна в света

Въпреки това посетителите трябва да бъдат много внимателни какво слагат в устата си. Проучване, проведено от Тайландската асоциация по хранене, засягащо уличната храна, установи кои са петте неща, които е най-вероятно да съдържат вредни Е-добавки и бактерии.

Вижте списъка с най-опасните тайландски ястия, публикуван от "Daily News of the East".

- салата с папая;

- ориз с червено свинско месо;

- ориз с пилешко месо;

- ориз с хрупкаво свинско месо;

- ориз със свинско бутче.

Високото съдържание на бактерии в тези ястия най-вероятно се дължи на факта, че съставките се приготвят предварително, оставят се за известно време и след това се смесват, когато някой си поръча нещо.

Купете, не пренебрегвайте: уличната храна, която си струва да се опита в Тайланд

Проблемът може да бъде решен чрез допълнителна термична обработка, която убива бактериите, но тя не се прави. Друг рисков фактор са дървените дъски за рязане, които не се мият много добре и се превръщат в идеални развъдници на микроби.

Според експертите, не е нужно да се откажем напълно от уличната храна – тя не винаги е опасна, евтина е и често е много вкусна. За да не се натровите, просто я затоплете вкъщи. Термичната обработка унищожава повечето микроби.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Хриси

Хриси 20.04.2020 12:27

Прекарал съм сумарно повече от година в Тайланд, но ястие " Ориз със свинско бутЧЕ" , не съм виждал. Между другото аз никога не съм имал проблеми с храната там. Напротив, уникално вкусна е!