logo

Най-зелени в света: 5 модерни града, които живеят в хармония с природата

Най-зелени в света: 5 модерни града, които живеят в хармония с природата

Парк на покрива на небостъргач отдавна не е екзотика

Използването на възобновяема енергия и хидроенергия допринася за по-чисти градове и за разлика от много градове в Северна Америка, Ванкувър е променил своя градски начин на живот.

Тези пет града са големи и важни в своите страни. Всички те имат различна архитектура, модерни сгради, но всичко, което имат, се прави в комбинация с природата.

Копенхаген

Датската столица е спечелила много екологични награди през годините, това дори вече е станало „скучно". Въпреки това, с красивата си велосипедна инфраструктура и възможността да плувате, е трудно да не останете очаровани.

Това е най-невероятната българска пътешественичка в света

Там има достатъчно зеленина, така че Копенхаген е изцяло град по човешките стандарти.


Ванкувър

До Тихия океан и дивите планини се намира този канадски град. Използването на възобновяеми енергийни източници и хидроенергия в този град допринесе за много чист въздух. Най-впечатляващият парк там е парк Стенли.

Държавата с най-лошите любовници в света


Амстердам

Този град отдавна е символ за велосипедистите, той е „осеян“ с канали, така че не бива да се изненадвате, че е един от най-зелените градове в света. Там трябва да посетите бившата централа на индустрията Amsterdam Noord и да се отпуснете край водата или да разгледате  уникалните ресторанти, библиотеки и кафенета.


Сингапур

Въпреки че понякога се свързва с красиви небостъргачи и изключителна чистота, Сингапур е най-зеленият град в Азия. Той намери начин за иновации, базирани на екологията. Е, за местните жители градините на покривите на сградите се превърнаха в начин на живот.


Рейкявик

Рейкявик е прекрасен пример за град, който използва възобновяема енергия. Топлата вода, отоплението, електричеството идват от хидроенергия и геотермални източници. Преносно - това означава, че можете да се насладите на горещите извори, топлите открити басейни, както и на чистия въздух.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай