logo

Народът, при който братята делят една съпруга и никой не ревнува

Народът, при който братята делят една съпруга и никой не ревнува

Някои жени дори помагат за отглеждането на бъдещите си съпрузи докато пораснат и могат да имат сексуални отношения

Когато говорим за брак, обикновено си представяме един мъж и една жена. Много рядко си мислим за двама или повече мъже. А още по-малко за няколко мъже, които са братя и делят една съпруга.

Но в едно племе това семейно положение е факт. Братята от едно семейство се женят за една жена. Това се нарича полиандрия. Прави се единствено с цел оцеляване, тък като семействата обикновено имат съвсем малко земя и предпочитат да запазят имуществото си в рамките на семейството, пише „Гардиън“.

Столицата на секса - тук мъжете имат по три приятелки и всички се разбират чудесно

Този народ живее в Хималаите в Непал.

(Снимка: I love Asia.travel)

В повечето случаи женат се омъжва за най-големия брат, а когато останалите братя достигнат полова зрялост, те също се женят за нея и всички живеят заедно в една къща. Някои жени дори помагат за отглеждането на бъдещите си съпрузи докато пораснат и могат да имат сексуални отношения.

При това семейно положение няма ревност между братята, тъй като всички те участват в него, за да оцелеят. То е и вид контрол на раждаемостта, тъй като жената не може да забременява толкова често, колкото има сексуални контакти със съпрузите си.

Жените имат извеестна доза сигурност, тъй като никога няма да останат сами, ако някой от съпрузите умре. Те вярват, че децата имат по-голям шанс за оцеляване и по-светло бъдеще по този начин.

Кралството на жените – където мъжът никога не е шефът

Въпреки че тази традиция бавно отмира, някои хора още я практикуват заради оскъдната земя и ресурси в региона.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай