logo

Наръчник за обществените тоалетни във Финландия – ще ви трябва

Наръчник за обществените тоалетни във Финландия – ще ви трябва

Често нужниците в чужбина са по-различни от тези, които сте свикнали да ползвате вкъщи

Никой пътешественик не може да избегне обществените тоалетни. Рано или късно, когато пристигнете във Финландия, ще ви притрябва такава.

Често, обаче, обществените тоалетни в чужбина са по-различни от тези, които сте свикнали да ползвате вкъщи. Затова вижте всичко, което ви е необходимо да знаете за местата за облекчение в скандинавската страна.

Не се къпете и не ходете по нужда след 22 в Швейцария - ще ви арестуват!

Положителните страни

- Най-чистите тоалетни обикновено са в универсалните магазини и търговските центрове;

- В столицата Хелзинки има няколко публични тоалетни в центъра;

- Дните на външните тоалетни са преброени. Финалндските места за облекчение са модерни, чисти и приспособени за хора със затруднения

- Тоалетните във Финландия се почистват редовно, особено тези в ресторантите и зоните за пазаруване.

Някои обществени тоалетни дори се почистват сами можете да видите бутон на стената, който показва опция за самопочистване.

Бъдете внимателни за внезапно разгъваща се тоалетна седалка, когато натискате точно този бутон, пише TripSavvy.

Негативните неща

- На екскурзии в провинцията и отдалечени селски райони външните нужници без течаща вода могат да бъдат единственото, с което разполагате;

- Може да ви бъде трудно да откриете обществена тоалетна, така че използвате тази в мястото, където сте настанени, преди да излезете;

- В градовете обществените тоалетни обикновено се ползват срещу заплащане (обикновено около 50 цента). Носете си дребни пари винаги, за да можете да се възползвате при нужда;

- Крайпътните тоалетни с малко и през големи разстояния. Свършете си работата преди да потеглите на път. По-добре е да ходите до тоалетната на бензиностанцията при всяка зареждане, за да избегнете екстремни ситуации по средата на нищото;

Как се слага презерватив правилно и още важни неща за използването му

- Както навсякъде другаде, публичните места за облекчение на летищата и ж.п. гарите могат да изглеждат и миришат нехигиенично. Ако нуждите ви не са спешни, по-добре изчакайте и използвайте банята в хотелската си стая, когато пристигнете.

Когато излитате от финландско летище, тоалетните, които се намират след пункта за проверка, където достъп имат само пътниците с билети, често са много по-чисти и добре поддържани от тези в чакалните.

Повечето тоалетни във Финландия са обозначени със символи за мъж и жена и са лесни за разпознаване. Ако не видите знаците за тоалетна, буквите WC също ще ви отведат на правилното място. Освен това те може да означават, че няма отделни кабинки за мъже или жени, особено когато кабинката е една.

Съобщение до тоалетната

За да се пребори с вандалите, финландската пътна администрация е въвела интерактивна система по Магистрала 1, която изисква посетителите на тоалетните да изпратят текстово съобщение „Отвори“ (“Auki” на финландски) от мобилния си телефон.

Помислих, че това е мивка за хора с отклонения, но после разбрах защо е такава идиотска

Това автоматично отваря крайпътната тоалетна. Така че преди да тръгнете за Финландия, се консултирайте и се уверете с вашия мобилен доставчик, че телефонът ви ще работи и там.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай