logo

На екскурзия в Санкт Петербург с малко дете! Българка описа увлекателно преживяванията си там

На екскурзия в Санкт Петербург с малко дете! Българка описа увлекателно преживяванията си там

Дребни моменти остават хубав спомен от едно пътуване, а не само разглеждане на забележителности. 

На екскурзия до Санкт Петербург и то с малко дете? Оказва се, че това е съвсем изпълнимо, стига да си подготвен. Юрка Евтимова описва увлекателно своите преживявания в една от специализираните за пътешественици групи във Фейсбук. 

Ето какво пише тя:

Реших, че може да съм полезна, така както на мен са ми били полезни много публикации. Запазих през букинг квартира, която се намира на 2,3 минути пеша от Исакеевския събор и въобще е на много удобно и комуникативно място. Добре, че не се подлъгах и да запазя в някой по отдалечен район с идеята, че нали има метро. 

Какво да правите, ако закъсате при пътуване в Европа? Няколко важни съвета от ЕК

За мен метрото е доста неудобно за използване и загуба и на време предвид това, че се слиза много надълбоко под земята. 

Навсякъде е има денонощни супермаркети като естествено в тях изборът е по-ограничен и цените по високи, но не и скъпи. 
Ние два пъти ходихме до големи супермаркети, за да си купим по интересни неща за хапване. Видяхме и вдигането на Мостовете, но препоръчвам да се види и вдигнатият Троицки мост. При нас се получи случайно. Мотаехме се напред назад, чакайки да стане 1 след полунощ и да се приближи до Дворцови мост, за да видим впечатляващото му вдигане. 

И така шляейки се, с детето, което вече спеше в количката, минахме през Марсово поле, където гори вечен огън и нямаше никой и изведнъж ни се изпречи една стена. Доста впечатляващо беше, защото сигурно не сме очаквали да видим вече вдигнат мост и то на това място. 
В Иаслеевският събор пък дъщеря ми започна да мрънка, че е гладна, а тъкмо бяхме влезнали...

10 причини никога да не ходите в Москва

След малко, както си разглеждах е и от една вратичка излезе поп, който държеше кръст, кърпа и още някакви църковни неща и извади от кърпата малка питка и я даде на детето. Та ей такива дребни моменти остават хубав спомен от едно пътуване, а не само разглеждане на забележителности. 

Иначе като любезност, бях учудена, че срещнах доста намръщени служители, а да не говорим за пререканията, които имах с нахалните екскурзоводи. Те сигурно са мислели, че аз съм нахална, защото се редях на техните гишета и само ме гонеха от там (а с паса, който купихме, имахме това право). Не мога да не спомена за тълпите китайци и за надписите на китайски в музеи, летище...

Запознахме се на летището в Истанбул с една питерчанка, която ни каза, че хич не обичали китайските туристи, зщото не внасяли пари в града. Те пътували по някакъв друга система и държавата им подарява това пътуване и те нищо не плащали. 

Имали предварително изготвена програма, ядене, даже сувенири избирали предварителното. Не ми стана ясно как точно се случват нещата и защо в крайна сметка не влизат пари от тези туристи. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай