logo

Местата, които всеки трябва да види, преди да умре

Местата, които всеки трябва да види, преди да умре

Световните забележителности са много повече, но тези са задължителните

Уникалните места на планетата не могат да бъдат преброени. Всяко място е посвоему красиво и оригинално. Туристите са склонни да посещават най-интересното, а понякога изборът не е лесен. Някои атракции обаче заслужават специално внимание: те си трябва да се видят от всеки пътешественик.


Айфеловата кула

Трудно е да си представим света без Айфеловата кула. Тази най-известна забележителност привлича милиони и впечатлява всички. Париж остава най-търсената дестинация най вече благодарение на уникалната си кула.

Как мога лесно да разпозная момичетата, които са на почивка и търсят приключения

Пирамидите в Гиза

Древноегипетски структури - единственото запазено световно чудо. Тайните около огромните сгради не са разкрити и до днес. Изглежда, че това, че пирамидите са задължителни за всеки, дори не подлежи на обсъждане.


Статуята на свободата

Визитна картичка на САЩ и гигантски паметник на свободата и толерантността, тя е една от най-разпознаваемите забележителности в света. Тя е символ на нов живот и независимост, привличащ милиони туристи и търсещи по-добър живот  емигранти, поне в миналото.


Мачу Пикчу

Древният град Перу е място, покрито в тайни. Обектът е едно от седемте най-нови чудеса на света и е изпълнен с мистична атмосфера. Досега историците и археолозите още спорят около загадките, свързани с древния град на инките.

Флиртаджийските номера, които е по-добре да не пробвате в чужбина, защото...

Колизеят

Значението на италианските забележителности е неоспоримо. Милиони туристи основателно се стремят да се докоснат до паметника на древната римска сила.


Катедралата Свети Петър

Душата на Ватикана, католицизма и Рим е невероятна комбинация от архитектура и културна стойност, красиви скулптури и артефакти: всичко тук вдъхва история.


Червеният площад

Сърцето на Москва и уникален паметник на културата, архитектурата и историята не може да бъде оставено настрана. Впечатляващите кремълски стени, Покровският събор, мавзолеят - тези места не се нуждаят от представяне.


Уестминстърският дворец

Зашеметяваща архитектура, древна история и, разбира се, Биг Бен. Символът на Мъгливия Албион с уникалната му структура ще впечатли дори преситените туристи.

Тадж Махал

Уникална по рода си сграда с разпознаваем купол и зашеметяваща природа около нея. Той е обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Тадж Махал е винаги препълнен с туристи, но гледката си заслужава.


Света София

Света София в Истанбул - комбинация от култури и религии, съдържаща вековна история и култура. Впечатляващият размер, красивата вътрешна украса и значимостта в световната култура правят катедралата задължителна.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай