logo

Малцина знаят, но и в Германия има екзотични острови

Малцина знаят, но и в Германия има екзотични острови

Вилхелмщайн е ваканционно убежище в средата на езерото Щайнхуде

Когато говорим за райски острови, обикновено в ума ни изникват Карибите, Малдивите или Южния Тихи океан.

Оказва се обаче, че и в Германия има подобен остров - Вилхелмщайн.

Това е ваканционно убежище в средата на езерото Щайнхуде, близо до Хановер в Долна Саксония, което е популярно сред туристите заради уникалното си и спокойно местоположение, бутиков хотел, приятни гледки и очарователна история.

Островът датира от 1761 г., когато граф Вилхелм - внук на Джордж I, стартира „смел план“ за изграждане на изкуствен крепостен остров на езерото Щайнхуде, разказва Daily Mail.

Остров Сокотра е истински рай на земята

Изграждането му отнема пет години, като заедно с него са построени 16 взаимосвързани сателитни острова, използвани като платформи за оръдия и работилници.

Крепост във формата на звезда е създадена в средата на остров Вилхелмщайн заедно с военно училище през 1771 г., за да „осигури задълбочена подготовка на следващото поколение лидери“.

През 1772 г. на острова е построена първата подводница на Германия - Steinhuder Hecht. През 1787 г. островът е атакуван, като това е единственият път, в който се налага да бъде отблъсквана атака от парчето земя.

В края на 18 век, след смъртта на граф Вилхелм, крепостта е превърната в държавен затвор. Скоро след това 16-те по-малки острова, обграждащи Вилхелмщайн, са свързани с него, образувайки земя с площ 12 500 квадратни метра.

Това е най-зловещото място в Австралия

До 1867 г. всички военнослужещи и затворници са преместени от острова и той започва да процъфтява като туристическа дестинация.

Възможно е да стигнете до него пеша, когато езерото замръзва през зимата.

Но през останалото време посетителите трябва да използват фериботите, които тръгват ежедневно от Щайнхуде и Мардорф.

Някогашната крепост днес е музей. В него може да се види макет на подводницата Steinhuder Hecht, а от кулата се разкрива красива панорамна гледка към цялото езеро.

Хотелът на острова се казва Inselhus и предлага очарователни стаи, чийто цени започват от 125 евро на вечер.

Вечерята се предлага в островния ресторант, но гледането на телевизия е извън менюто.

В стаите няма телевизори, за да се насладят гостите на уникалната атмосфера на острова и природния парк Steinhuder Meer, както и да се насърчи „бавния туризъм“. Wi-Fi обаче се предлага безплатно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай