logo

Летищата, които се намират най-далече от града, който обслужват

Летищата, които се намират най-далече от града, който обслужват

Много нискобюджетни авиокомпании използват именно такива съоръжения заради по-ниските оперативни разходи

Опознаването на един град започва с летището. То обикновено е разположено извън границите му, за да му даде възможност да се разраства, но все пак трябва да е достатъчно близо, за да може пътуването до него да не продължава повече от половин час.

С времето с разрастването на града започва да се увеличава и въздушният трафик, което налага изграждането на второ и дори трето летище. Но дотогава населеното място е надхвърлило границите, които някой някога си е представял.

Основното летище, което първоначално е било на 30 минути от центъра, сега е погълнато от новия град. Затова всички нови летища вече трябва да бъдат строени далеч отвъд пределите му.

Кои са последните държави в света, останали без летище

Много нискобюджетни авиокомпании използват именно такива летища заради по-ниските оперативни разходи, сравнено с по-централните летища, което е напълно нормално, тъй като така билетите са по-евтини, информира Amusing planet.

Но често летищата се намират на стотици километри от градовете, които обслужват. Ето кои са най-отдалечените летища:

Летище Paris Vatry Disney

То всъщност се нарича Châlons Vatry, но се предлага на пазара от Ryanair като Paris Vatry Disney. Намира се на 147 км от центъра на Париж и всъщност е по-близо до Disney (105 км).

Летище Frankfurt–Hahn

Разположено е на 10 км от град Кирхберг и въпреки името си, е на почти еднакво разстояние между Франкфурт и Люксембург - на около 120 км до всеки от тях.

Летище Memmingen

Намира се в град Мемингерберг, но се използва като евтина алтернатива на летището в Мюнхен, като е на 110 км от него.

Летище Sandefjord

Разположено е на 110 км южно от Осло. От 1997 г. летището обслужва полети на Ryanair, която го предлага на пазара като обслужващо Осло.

Летище Stockholm Västerås

Намира в град Вестерос и се използва за обслужване на Стокхолм, въпреки че е на 100 км от него.

Летище Stockholm Skavsta

Това е друго летище, което обслужва Стокхолм, използвано от нискотарифни авиокомпании и товарни оператори. То е третото по големина в Швеция, с възможност за обслужване на 2,5 милиона пътници годишно. Намира се на 100 км от Стокхолм.

Летище London Oxford

Това е частно летище, разположено близо до Кидлингтън, на 11 км от Оксфорд и на 100 км от Централен Лондон. Първоначално се нарича летище Kidlington, но през 2009 г. е преименувано на London Oxford, което води до много коментари и критики в пресата, тъй като новото име е подвеждащо.

Летище Girona-Costa Brava

Разположено е на 12,5 км югозападно от град Жирона. Летището се използва като алтернативно за Барселона, въпреки че се намира на 92 км северно от града.

Летище Reus

Разположено е до плажовете на Коста Даурада, близо до град Реус. Много голяма част от пътниците, които го използват, посещават Барселона, намираща се на около 100 км на североизток.

Летище Beauvais–Tillé

Намира се в Тил, близо до град Бове във Франция. Въпреки официалното си име Aéroport de Beauvais-Tillé, то е разположено на 85 км от Париж, а някои нискотарифни авиокомпании го наричат ​​Paris–Beauvais за маркетингови цели.

Летище Weeze

Намира се на около 70 км от Дюселдорф. Нискотарифните оператори, като Ryanair, го наричат Düsseldorf-Weeze.

Летище London Stansted

Разположено е на 68 км от Лондон. Използва се от редица големи европейски нискотарифни превозвачи.

Летище London Southend

И то се намира на около 68 км от центъра на Лондон.

Стюардеса проговори за секса в самолета и разкри неподозирани тайни от професията си

Летище Tokyo Narita

Първоначално е известно като Международно летище New Tokyo, обслужва метрополитния район Голямо Токио. Намира се на около 60 км източно от централните части на столицата на Япония.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай