logo

Къща, висяща от покрива на сграда. Трудно е да не й обърнеш внимание

Къща, висяща от покрива на сграда. Трудно е да не й обърнеш внимание

Колкото и да е странно, но вътре е напълно нормална, отвън има дори двор с домати

Училищните екскурзии и туристическите маршрути в Калифорнийския университет, Сан Диего станаха малко по-интересни. Ако погледнете тази къща, която виси от покрива на голяма сграда, се създава илюзията, че тя е на път да се срути. Това е идеята на дизайнер-архитекта - къщата се нарича "Shooting Star", и е по проект на художника До Хо Су.


Как една мечта се превърна в реалност

Художникът мислел през целия си живот, че мечтата му ще бъде невъзможна. До Хо Су той дълго време мислел този проект и не знаел как да го пресъздаде. Не можел дори да мисли, че невероятният му проект ще се превърне в реалност. 

Да покорите хаотичния Мумбай само за 48 часа? Мисията е напълно възможна

До Хо Су е роден в Сеул, където завършва Факултета за изящни изкуства. И тогава той преминал през допълнителен стаж в САЩ за изграждане на скулптурни композиции. Художникът непрекъснато се движел между двете страни и идеята за излитща къща придобила друга форма. Тази къща се намира на около 30 метра над земята. Намира се на ъгъла на Инженерната сграда N1 на Калифорнийския университет в Сан Диего.

Разположение на "Падащата звезда"

Ако го погледнете от главния вход, структурата изглежда като обикновена къща. Пред нея дори има малка градина, има входна врата, градината около сградата расте точно на покрива на Инженерната сграда. Всичко изглежда много удобно, растат праскови и домати.

Вътре къщата е напълно обзаведена, има килими, гардероби, столове. Има дори камина, която понякога функционира по предназначение. Можете да видите как дим се вие над покрива на къщата. 

Необичайната сграда може да бъде посетена от всеки, който желае. Първоначално територията пред къщата е била замислена като място за срещи на студенти и преподаватели на университета.

Разочарована от мечтания Неапол туристка: Никога повече няма да се върна тук

Идеята на автора Кривата, висяща от ъгъла сграда, изглежда празна за наблюдателите. Много хора смятат, че това е макет и вътре няма нищо. Следователно такава изненада е наличието на озеленена зона пред къщата, мебели и дори камина. Структурата не само привлича вниманието, но също така кара хората да се чудят, кой може да живее зад стените на подобно нещо.

Идеята на художника е, че странното може да ни изплаши, но това не означава, че по някакъв начин е различно от обичайното. Изглежда сякаш къщата е донесена на покрива от ураган. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай