logo

Кой е казал, че пищните жени не са красиви? В тези три страни ги смятат за богини (СНИМКИ)

Кой е казал, че пищните жени не са красиви? В тези три страни ги смятат за богини (СНИМКИ)

Общоприетите параметри в красотата за жените са установени доста отдавна. Тънка талия, стройни крака, плосък корем - това са само малка част от идеалите за красота при жените. Но пък в неотдавнашни времена пълнотата се е считала за признак не само на благосъстоятелност, но и на добро здраве и красота.

С течение на времето тези представи са отстъпили на други критерии за красота, но все пак има няколко държави, където пищните жени още са на мода и предизвикват всеобщо възхищение.

Ямайка

Туристите отбелязват, че жените с пищни форми в тази държава се считат не само за норма, но и са на особена почит. Нещо повече - местните гледат на слабите туристки, дошли да опознаят страната с известна досада и съжаление, все едно става въпрос за болен човек.

Например туристка разкрива в личния си блог, че планирала посещението си в Ямайка дълго, но нямала никакво понятие, че там се харесват точно пълните жени. Затова и месеци преди екскурзията се подложила на диета. По време на пътуването й там местните я гледали странно и със съжаление я питали от какво е болна. 
А местният гид я посъветвал, ако иска да се омъжи, все пак да напълнее малко. Според него точно така можела да намери мъжа на мечтите си, иначе едва ли някой би погледал на нея. 

Следва да се отбележи, че в Ямайка на пълнотата при жените се гледа още като на признак за благополучие и за лек, весел характер.

Местните жени с пищни форми са смятани за по-харизматични. Интересното е, че много от тях нарочно напълняват, в някои случаи правят това дори с помощта на медикаменти.

Таити

Жителите на този остров също могат да бъдат причислени към страните, където почитат жените със закръглени форми. Жена, която носи 56-ти размер, също споделя своя опит от пътуването си дотам.

Тя разказала, че свикнала на плажа да носи парео - така прикривала с шала формите си, защото се срамувала от тях. Но по време на пътуването си до Таити от това нямало смисъл, защото вниманието на местните мъже било привлечено от тялото й и те не скривали погледите си, пълни с възхищение.

За таитяните пищните жени се смятат за закон за красота и икона на съвършенството. Пример за това може да бъде открит дори и в една от най-известните картини на художника Пол Гоген - "Таитянки".

Самият той бил почитател на красотата на местните, пищни жени и дори се оженил за таитянка. Пълнотата и по-широкият таз се смятал още от местните и за плюс при избирането на жена, която да роди красиви деца.

Бразилия

На практика всички, които искат да бъдат запознати поне малко с обичаите на държавата знаят, че там жените с по-пухкави тела са еталон за красота, а най-привлекателното в тях, разбира се е пищното дупе. 

Местните жени се гордеят с тялото си и не се притесняват да го показват. Най-често това става по време на известните в цял свят бразилски карнавали. 

Представителите на мъжкия пол там подчертават, че жените с пищни форми са по-открити и разкрепостени, защото не се притесняват да се покажат такива, каквито действително са. Те се гордеят, че привличат такова внимание в мъжете и с удоволствие се възползват от това./pochivka.blitz.bg.


 

Коментирай