logo

Кой е идеалният момент да пътувате до Прага

Кой е идеалният момент да пътувате до Прага

Всеки сезон си има своите плюсове и минуси

Прага е прекрасен град, който може да се посещава целогодишно. Всеки сезон си има своите плюсове и минуси.

През лятото ще имате хубаво време, но високи цени, докато по-хладните зимни месеци предлагат гледки с покрити със сняг замъци и възможността да се насладите на чаша греяно вино в уютен бар.

Изборът на момент, в който да посетите чешката столица, е въпрос на предпочитание, но когато приятното пролетно време съвпада с бирения фестивал, е трудно да се отрче, че май всъщност е идеалният месец да разгледате града.

Никога повече няма да посетя Прага през лятото, защото...

Времето

Колкото по-далече от лятото планирате да пътувате, толкова е по-голяма вероятността да случите на студено време. Летата в Прага рядко са непоносимо горещи като средната температура варира между 21 и 27 градуса по Целзий.

Градусите през пролетта и есента са по-умерени, но вечерите могат да бъдат много студени. Цветовете, които ще видите при цъфтежа през пролетта и листата на дърветата през зимата правят тези сезони особено фотогенични.

Зимите, особено през януари и февруари, могат да бъдат изключително студени, като най-ниските температури са средно между минус 5 и 0. Тогава, обаче, имате възможността да се насладите на красотата на града под прясна снежна покривка. Пряз лятото условията са много добри, въпреки че тогава е най-влажното време от годината.

Тълпите

Ако не бяха тълпите и високите цени, лятото нямаше да има никакви минуси, съобщава Tripsavvy. Въпреки че времето е идеално за пикник в парка Летна, там ще се натъкнете на тълпи от хора, чакащи на опашки за големите забележителности, и ще трябва да правите резервации за ресторанти много по-рано.

Освен това ще плащате повече за летищни такси и хотелски стаи, а намирането на квартира в центъра може да се окаже невъзможно, освен ако не резервирате много рано.

Безумна ситуация с коронавируса и нудисти в Чехия

Ако не ви се занимава с тълпи и потенциални дъждове, можете да планирате пътуването си за преходния сезон през пролетта или есента и така ще имате компромис между по-хубаво време и по-малко навалица. За да се насладите на Прага при максимална тишина, изберете януари и февруари, когато мразовитите температури държат повечето туристи далече.

Въпреки че декември също е студен месец, градът пак ще е пълен с хора на открито, които ще искат да видят светлините и коледните пазари.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай