logo

Коледната приказка на Москва (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коледната приказка на Москва (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коледният сезон е прекрасно време за посещение на руската столица Москва. 13-милионният град предлага много възможности за забавление на туристите. През декември обикновено вали сняг, който създава приказна празнична атмосфера.

Ако изберете да пътувате в Москва по това време, трябва да вземете предвид няколко неща. Първото е температурата. По това време от годината тя е под и около нулата. Обилните снеговалежи са нещо обичайно. Затова е важно да се подготвите с дебели и топли дрехи, като не забравяте изключително необходимите шапки, шалове и ръкавици.

Ако ви е страх от „жълтите жилетки“, има алтернатива – „фалшивият Париж“ ви очаква (СНИМКИ/ВИДЕО)

За тези, които не знаят, трябва да се напомни, че в Русия Коледа е на 6 януари. 25 декември се отбелязва в Москва, където определено има празнично настроение и много атракции за туристите. Ето някои от нещата, които не бива да се пропускат.

„Пътешествие в Коледа“ е фестивал, който се провежда всяка година. Започва на 22 декември и се състои от серия различни мероприятия. Тази година те ще се проведат на 30 различни места в Москва. Пътуването включва разнообразни събития като шоупрограми, театри и класове по изкуство. Целият град е прекрасно място за провеждането им с хилядите си светлинии и украса, които са най-красиви в централните ракони около Кремъл, ул. „Тверская“ и бул. „Тверский“.

Балетът на лед в парка „Новопушкински“ определено допринася за коледния дух с постановките си на „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“ и „Чиполино“.

В руската столица има много коледни панаири. Един от най-забележителните е този на Тверския площад. Там са разположени стотици магазинчета и сергии, на които се продават коледни ястия, украшения, сувенири и други интересни неща. Има и много забавления за децата.

Московските коледни базари са сред най-известните по света. Посещавани са и от местните и от туристите. Базарът на Червения площад е вероятно най-добрия избор, който можете да направите. Там се продават сувенири, украшения, матрьошки, ръчно рисувани играчки хохлома и какво ли още не. Пазарът е разположен около ледени парзалки, на които винаги има много любители на кънките на лед.

Няма как да пропуснете елхата на Червения площад. Това е едно наистина забележително коледно дърво, което привлича хиляди туристи около себе си. Обикновено то се избира от експерти и трябва да има определени размери, за да отговаря на естестическите критерии за красота. Всяка година украсата е на различна тема. Коледните дървета се поставят в града обикновено около 20 декември.

Дорогомиловският пазар също е една от задължителните забележителности. Това е един от най-големите пазари в руската столица, много оживено и цветно място. Туристите могат да опитат традиционни руски ястия като пирожки, блини, кисел и още много други и да си купят разнообразни местни продукти.

Вижте къде се появи този рядък елен красавец и кой е древният народ, който още знае тайните му (СНИМКИ)

Парадът на Дядо Мраз се провежда всяка година. Стотици хора преминават по улиците на града, облечени в костюми на „руския Дядо Коледа“. Парадът е много забавен и популярен сред туристите.

Градът буквално побелява за празниците, но не само заради снега. През декевмри там се откриват десетки ледени пързалки, парковете са приятно украсени, знакови сгради са осветени с хиляди светлини.

 

Коментирай