logo

Кои са държавите, в които всички искат да емигрират КАРТИ

Кои са държавите, в които всички искат да емигрират КАРТИ

Българи, румънци и турци стягат куфарите за едно и също място

Уникална карта на света разкрива в коя страна жителите на всяка държава най-много искат да емигрират и да започнат живота си отначало. Една държава се оказва, че е най-желаното място и бие всички останали по точки.

На картата, съставена по данни от търсения в Гугъл, до името на всяка държава стои това на страната, в която най-много нейни жители искат да се преселят, съобщава „Дейли Мейл“.

Най-желаната дестинация за започване на нов живот е Канада. Тя е избрана от цели 30 нации по света, сред които Великобритания, Мексико и Франция.

Това е най-странната столица в света

Второто място се заема от Япония, която е избрана от 13 държави, включително САЩ, Австралия и Канада.

Испания е на трето място и е избор на 12 нации – 6 южноамерикански плюс Швеция и Финландия.

Картата е създадена от финансовата компания Remitly, която е изследвала данни от Гугъл за 100 държави. Картата е направена на база средно количество търсения за месец на фрази, които обикновено се свързват с преместване в чужбина, както и за най-търсените места в тези 100 държави.

От компанията посочват, че Канада, известна със своите дружелюбни жители, красива природа и възможности за добре платена работа, е ясен фаворит за емиграция от най-различни места – от Катар и Сейшелите до Белгия.

От там добавят: „Изпъквайки значително в Глобалния индекс на мира като едно от най-безопасните места за живеене и радваща се на ниско ниво на безработица, наред с големи възможности за имиграция, едва ли е изненада, че Канада стърчи с цяла глава над останалата част от света“.

По-нататък класацията „Къде иска да емигрира светът“ се допълва от Германия, Катар, Австралия, Швейцария, Португалия и САЩ и Великобритания, които си делят 9-тото място.

1. Канада - гражданите на 30 държави искат да се преместят там;

2. Япония - 13;

3. Испания - 12;

4. Германия - 8;

5. Катар - 6;

6. Австралия - 5;

7. Швейцария - 4;

8. Португалия - 3;

9/10. Великобритания, САЩ - 2.

Освен световна карта, Remitly са направили и регионална разбивка на това къде хората искат да емигрират най-много. В Европа германците искат да се изселят в Швейцария, испанците са си харесали Франция, а гърците биха си стегнали багажа за Германия. Всъщност това важи за почти целите Балкани – България, Румъния, Турция.

Любопитен факт е, че жителите на Черна гора предпочитат най-много Япония.

В Северна Америка жителите на Ямайка биха се преселили в Канада, костариканците – в Испания, а жителите на остров Санта Лучия – във Великобритания.

В Океания новозеландците избират Фиджи за ново начало, а жителите на Фиджи – Нова Зеландия.

Руснаците харесват за емиграция САЩ, а Катар е най-желаната дестинация в Саудитска Арабия. Японците пък биха си събрали багажа за Великобритания.

Знаете ли коя държава в Европа има най-много граници

Яго Макензи, мениджър в Remitly, обяснява: „Някои от основните причини, поради които хората търсят къде да емигрират, са за по-добра работа, по-добро заплащане, качество на живот и за да изпращат пари на семействата си. Мисля, че за мнозина от нас 2020 е година за преценяване на изборите, които биха променили живота ни“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай