logo

Кои са безопасните места в самолета според стюардесите

Кои са безопасните места в самолета според стюардесите

Колкото по-напред седите, толкова е по-вероятно да загинете при катастрофа

Безопасността на клиентите е основната грижа на всяка авиокомпания. Всичко на борда на самолета е насочено към осигуряване на плавен полет, комфорт и безопасност на пътниците. 

Въпреки това много пътуващи продължават да се притесняват за собственото си здраве и живот по време на полета и се чудят как да се защитят допълнително. Авиокомпаниите и стюардесите споделят съвети относно избора на седалки, за да направят пътуването ви още по-комфортно.


Турбуленция

Пътниците, които се притесняват от въздушните ями и турболенциите в самолета, трябва да обърнат внимание на местата в носа или в средата на салона, когато купуват самолетни билети. Тук работи същият принцип, както при сухопътния транспорт: автобус или кола.

Къде се намира най-тясната улица на Балканите?

Колкото по-близо до предната страна, толкова по-малко треперене се усеща и пътникът се чувства по-сигурен. В случай на страх от турбуленция или морска болест по време на разклащане на самолета, изберете седалка по-близо до пилотската кабина.

Не забравяйте, че при турбулентност е важно да затегнете здраво колана си и да следвате инструкциите на стюардесите. В противен случай дори най-безопасната седалка ще бъде безполезна.


Морска болест

За клиенти на авиокомпании, които са склонни към Морска болест и гадене по време на полета, седалка до прозореца е най-добрият избор. Това позициониране на борда помага при морска болест. Освен това служителите на авиокомпаниите препоръчват да се храните правилно, преди да полетите, за да помогнете на стомашно-чревния тракт да се справи със стреса от полета.


Самолетна катастрофа

За щастие самолетните катастрофи са редки и необичайни ситуации. Обаче пътниците, които се притесняват от падането на самолета по време на полет, трябва да бъдат разположени в задната част на кабината.

Марианске Лазне – лъскавата чешка СПА столица, пленила крале и гении

Колкото по-близо до носа на самолета, толкова по-малко шансове за оцеляване, почти същия процент за тези, които седят в средата на самолета. Опашните пътници имат по-голям шанс да оцелеят при катастрофа. Пътниците, седнали по-близо до аварийния изход и пътеката, също могат да очакват по-бърза евакуация в случай на извънредна ситуация на борда.

Седалките директно на аварийния изход предполагат, че в случай на проблем пътникът, седнал на изхода, ще подпомогне екипажа при евакуацията.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай