logo

Хотелиерските тайни, които само хората от бранша знаят

Хотелиерските тайни, които само хората от бранша знаят

Едно от основните неща е свързано с резервциите и с това как клиентите губят пари

Експерти разкриха кои са основните тайни на хотелиерския бизнес, които са известни само на служителите в рози сектор. Те бяха посочени от професионалисти в специализиран туристически сайт.

Едно от основните неща е свързано с резервциите и с това как клиентите губят пари. Много от предлагащите услугите си за развервация (туроператори, посреднически сайтове), вземат комисионна, ако решите да си отмените резервацията седмици преди датата на пристигане.

Истории за хотелски ужасии, които ще сте благодарни, че не са се случили на вас

В такива случаи експертите съветват да се обадите направо в хотела и резервацията ви ще бъде анулирана безплатно. Можете да имате възможност да я отложите с няколко дни онлайн, също безплатно.

Освен това гостите трябва да внимават много с хигиената в стаите. Експертите посочват, че покривките, одеялата и възглавниците в хотелите рядко се перат.

Също така често се случва да настъпи смърт на някой от гостите в резултат на свръхдоза наркотици или самоубийство.

„Една нова камериерка веднъж забеляза засъхнало петно от кръв върху покривката и каза за това на по-възрастна и опитна колежка. Но тя я посъветва да не се притеснява и просто да измие петното с вода“, споделя един от коментиращите.

Малцина знаят, че местата за настаняване на практика никога не се споменават в криминалната хроника. Това се дължи на факта, че обикновено хотелите има споразумение с местните власти за изключването на „хотелски“ инциденти от полицейската сводка.

Как да познаете скапания хотел още по снимките в интернет

Експерти посочиха и как човек може да познаете лошия хотел още по снимката. Според един от съветите, трябва да се обърне внимание на снимки, които показват детайли от интериора или такива, които са направени в огледало.

По този начин собствениците се опитват да скрият малкия размер на помещенията и други недостатъци на стаите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

https://chat.eti.pw

https://chat.eti.pw 24.04.2021 14:16

https://chat.eti.pw

https://kamerimoreto.eti.pw

https://kamerimoreto.eti.pw 24.04.2021 14:16

https://kamerimoreto.eti.pw