logo

Хиляди семейства се стичат с децата си в Лапландия, но сърцата им ще бъдат разбити, защото... (СНИМКИ)

Хиляди семейства се стичат с децата си в Лапландия, но сърцата им ще бъдат разбити, защото... (СНИМКИ)

Семействата, посещаващи Лапландия в коледния сезон, ще се окажат сериозно разочаровани тази година. Особено децата, които повече от всички се надяват да видят на живо истински коледни пейзажи, извадени като от картичка.

Нещо неочаквано и тъжно се случва във финландския дом на Дядо Коледа, което не е било виждано от много години насам. Над 100 000 души се очакват да посетят селото на Дядо Коледа в Рованиеми преди и по време на големия празник. Проблемът в Лапландия, обаче, е толкова сериозен, че един от туроператорите дори отмени полетите си за миналата седмица и предложи на туристите алтернативни дати.

На Лапландия няма сняг за Коледа. По това време там се очаква да има вече сериозна снежна покривка. Метеоролозите предупреждават, че „сушата“ се очаква да трае най-малко до средата на месеца.

Вижте къде се появи този рядък елен красавец и кой е древният народ, който още знае тайните му (СНИМКИ)

Пред „Сън“ британец обясни, че на племенницата му, която работи в селото на Дядо Коледа, ѝ било забранено на публикува в социалните мрежи снимки, на които се вужд, че там всъщност няма сняг.

„Това е криза. Да няма сняг по това време е неучвано и без него не е ясно как ще се карат шейни с хъскита, елени или снегомобили. Някои от екскурзиите зависят от това колко дълбоко са замързнали езерата в страната. А те още не са“, обяснява източник от туристическия бранш.

„Рованиеми, който е столицата на Лапландия и е в програмите на много туроператори, е без сняг на земята в момента, само кал и пясък. След рекордната жега перз лятото, имаше нетипично топла есен и сега снегът просто още не е паднал. Въпреки че прогнозите за времето не изглеждат обещаващи, без очакване задължително на снях, времето в Лапландия е непредвидимо и може да се промени внезапно. Така че остава да се надяваме“, допълва той.

Селото на Дядо Коледа досега беше такова, каквото всяко дете винаги си е представяло, че е – снежна зимна страна на чудесата с един добродушен старец, който всеки ден се грижи за тях. Неговата работилница и помагачи показват как се справя той, докато пощенската станция е изложила част от 600 000-те писма, получавани всяка година от цял свят, от които около една трета получават отговор.

Обявиха коя ще е най-посещаваната от туристите държава през 2019 година

Един неустоим магазин, пълен с джунджурии, осигурява десетки хиляди коледни подаръци, които могат да бъдат изпратени вкъщи с пощенското клеймо на селото на Дядо Коледа. Срещу символично заплащане имате възможност да добавите името на вашето дете в списъка на получателите на пощенска картичка от Дядо Коледа.

Коментирай