logo

Казаха как ще пътуваме на круиз след карантината

Казаха как ще пътуваме на круиз след карантината

Прави впечатление, че все повече туроператори почнаха да се връщат смело на пазара с нови атрактивни оферти за почивка

След разхлабване на мерките срещу разпространението на коронавируса у нас животът лека по-лека се връща в стария си ритъм. 

Масово българите почнаха да плануват летните си отпуски. Част от тях ще изберат българското Черноморие, а друга - страни, в които можем да пътуваме без карантина.

Прави впечатление, че все повече туроператори почнаха да се връщат смело на пазара с нови атрактивни оферти за почивка. 
Освен за почивки през топлите месеци, фирмите вече плануват и Коледно-новогодишните празници. 

Появи се първата обява за круиз за посрещането на 2021 г. на борда на кораба Grand Princess, който ще отплава по маршрута Сингапур-Малайзия-Тайланд-Индонезия. 

Туроператорът дори предлага преференциални цени за записвания до края на юли за азиатското пътешествие. 

Как ще изглеждат пътуванията след пандемията?

На 14.03.2020 г. всички круизни компании в света обявиха временно спиране на круизите, като датата на възобновяване на плаванията е различна, според различните маршрути, но при всички положения най-ранните дати се очаква да бъдат в през есента на 2020 г.

С това се отменят всички планирани, включително и започнатите круизи. Ако вече имате закупен круиз и желаете да го отмените или отложите във времето или круизът е бил отменен едностранно от страна на круизната компания, по-долу може да прочетете актуалните условия за анулации и промяна да дата от круизните компании:

Заради извънредната ситуация в момента, MSC Cruises отменя всички предстоящи круизи до 10.07.2020 г. включително.
Променят се условията за резервиране, промяна и анулиране както по стари, така и по нови резервации както следва:

1. За всички круизи на MSC, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:

- клиентите ще получат ваучер със стойността на заплатения от тях круиз, който ще важи за бъдещ круиз от MSC;

- ваучерите ще може да се използват за нови круизи през цялата оставаща 2020, както и през цялата календарна 2021 г.;

- в допълнение, всички гости, ще получат борден кредит, зареден в круизната им карта, на стойност € 400 на каюта за круизи с продължителност 21 и повече дни, € 200 на каюта за круизи от 7 и повече нощувки или € 100 на каюта за круизи с продължителност 6 дни или по-малко. 

- неизползваната част от бордния кредит ще бъде осребрявана в края на круиза;

Платения депозит или пълно плащане, ще бъде автоматично прехвърлен в новата резервация. Ако новата резервация бъде отказана впоследствие, за нея ще важат стандартните анулационни условия на MSC Cruises. Ако новото круизно плаване е на по-висока стойност от старата резервация, то е необходимо доплащане от страна на клиентите. 

Заради извънредната ситуация в момента, Costa Cruises отменя всички предстоящи круизи до 30.06.2020 г. включително.

За всички круизи на COSTA, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:

- Цялата заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който може да бъде използван за закупуване един или няколко нови круиза до изчерпване на стойността му, с дати до 30 ноември 2021г.

- В допълнение, всички гости, ще получат борден кредит, зареден в круизната им карта, на стойност 200 € на каюта за круизи от 7 и повече нощувки или 150€ на каюта за круизи с по-малка продължителност.

Заради извънредната ситуация в момента, Celestyal Cruises отменя всичките си предстоящи круизи до 29.06.2020 г. включително.

Всички засегнати от анулираните круизи ще получат както следва:

- Круизната компания задържа € 250 от заплатения за круиза депозит и срещу това издава ваучер, на стойност € 300, който може да бъде използван за закупуване на нов круиз. Този ваучер може да се използва за пътуване на която и да е дата до 31.12.2022 г., но трябва да бъде заявен до края на 2021-ва година.

Може да получите разликата между заплатения от вас депозит и удържаните € 250 по банков път по сметка на титуляря на резервацията.

- Ако ваучерът не бъде използван до 31.12.2021 г., ще получите обратно по банков път задържаната сума от €250.

Скандални разкрития за секса по круизите! Персоналът заработва допълнително като...

При всички останали случаи, за круизни пътувания след 29.06.2020 г., при анулация от страна на клиент се следват стандартните условия на круизната компания.

Заради извънредната ситуация в момента Royal Caribbean и Celebrity Cruises отменят всички предстоящи круизи до 11.06.2020 г. включително.

За всички круизи, принудително анулирани от страна на круизната компания, поради форсмажорните обстоятелства, важат следните политики:

- Цялата заплатената сума (депозит или пълното плащане за всички резервирани услуги на борда) ще ви бъде заредена като ваучер за бъдещ круиз, който може да бъде използван за закупуване на круиз с дата до 30 април 2022г. Стойността на ваучера ще е с 25% повече от заплатената сума за анулираното круизно пътуване. Новите дати трябва да бъдат заявени до 31 декември 2021 г.

При нежелание за получаване на ваучер за бъдещо пътуване може да заявите възстановяване на заплатената сума за круизното пътуване, но без 25% отгоре.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай