logo

Какво не трябва в никакъв случай да правим на летището

Какво не трябва в никакъв случай да правим на летището

Ако сте разстроени от закъснение на полета или изгубен багаж, не се заяждайте със служителите

Летищата обикновено не са известни като забавни и безгрижни места.

Пътуването е стресиращо, но това не означава, че трябва да пренасяте този стрес върху останалите пътници.

Освен това, както всяко едно обществено място, и тук има няколко правила на етикета, които е добре да спазвате.

Не задържайте опашката

Процесът на преминаване през летището може да включва много дълги опашки, така че е важно да се съобразявате с другите и да не се мотаете, за да се движи потокът хора възможно най-бързо.

12 факта за живота в най-развитата държава в Европа: Работен ден приключва в 17:00, 33 дни ваканция...


Пригответе всички необходими документи, дръжте ги на удобно място, бъдете готови да събуете обувките си през контрола за сигурност.

Внимавайте за някакви специални табели или съобщение и наблюдавайте пътниците пред вас, особено ако сте в страна, в която не сте били преди и всичко ви е далечно и чуждо.

Не бъдете груби със служителите на летището

Хората, които работят на летищата, трябва да се справят с гневни и разочаровани пътници през целия ден. Ако сте разстроени от закъснение на полета или изгубен багаж, не се заяждайте с тях, защото това може да работи срещу вашия интерес.

Доброто отношение ще ги стимулира да ви помогнат. Ако се нуждаете от помощ, бъдете възможно най-дипломатични, усмихнете им се и им благодарете. Те ще оценят това.

Не се опитвайте да изпреварите другите на лентата за сигурност

Ако сте пристигнали в последния момент, това не означава, че имате право да прередите останалите пътници на секюрити лентата. Всичко се случва, но всеки иска да премине възможно най-бързо, затова бъдете мили, обяснете, че закъснявате и помолете да ви направят път.

Не оставяйте кошчетата на лентата зад вас

Когато съберете нещата си от проверката, вземете кошчето и го оставете на място. Това ще помогне за по-бързото придвижване на хората. След това идете настрани, за да се оправите и съберете вещите си, а не да пречите на минаването.

Не се разпростирайте на седалките

Вярно е, че местата за сядане са ограничени, но това не ви дава право да сядате на две седалки. Бъдете дипломатични и оставете място и за останалите пътници.

Обявиха нов рекорд за най-студено място на Северното полукълбо

Внимавайте с децата

Нормално е да искате децата ви да потичат, за да се уморят преди полет, но все пак ги дръжте под контрол и не позволявайте да бутат останалите пътници. Опитайте се да намерите свободен кът, където да лудуват и да не пречат на останалите.

Не се оплаквайте от малките неща

На летището може да е изкушаващо да забравим разликата между действителен проблем и това, което е просто част от процеса. Бъдете търпеливи и се отнасяйте мило с останалите пътници.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай