logo

Какво е това стая ROH и какво ви заплашва, ако ви настанят там?

Какво е това стая ROH и какво ви заплашва, ако ви настанят там?

Всъщност, предлагайки такъв метод за настаняване,  туроператорът и хотела са застраховани

"Знаете ли какво е ROH? И аз не знаех, докато не ми се наложи да го изпитам по време на почивка, закупена от туристическа агенция." Това пише в блога си за пътешествия Таня Георгиева. 

Тя е млада майка, която обича да споделя с останалите опита си от различните пътувания. Този път разказва за един трик на хотелиерите.

Къде да отидем на „ол инклузив“? Пет алтернативи на Турция

Преди около месец бях в Турция с децата. Почивахме на системата ол инклузив. Затова, разбира се, купих туристически пакет. И забелязах една доста важна подробност. Почти всички пакети, които се предлагаха, бяха маркирани ROH.

Определено бих препоръчала да обърнете внимание на това, когато правите резервация. В противен случай при регистрацията на място може да бъдете неприятно изненадани.

Какви са плюсовете и минусите на този тип настаняване?

Всичко е много просто, ако имате такава маркировка на ваучера си за почивка и сключите договор с туристическа агенция, тогава можете да бъдете настанени във всяка свободна стая в хотела, без вие да сте си я избирали! 

Всъщност, предлагайки такъв метод за настаняване,  туроператорът и хотела са застраховани. 
Има плюсове и минуси. Да започнем с плюсовете:

1. Такава почивка е много по-евтина, понякога разликата е 10-20 процента от цената на пакет, в който самата стая е ясно посочена. 

2. При липса на стандартни стаи, може да се настаните в стая от по-висока категория. Например в семеен или двустаен апартамент и ако имате голям късмет, то в апартамент...

Въпреки че, честно казано, никога не съм чувала за последното. Но двустайни или семейни стаи са доста често срещана опция. В тази ситуация туристите очевидно печелят. Те плащат по-малко, но живеят в стая с по-висок клас.

Сега за недостатъците.

Може да не сте настанени в най-добрата стая. И не можете да направите нищо. Администрацията на хотела най-вероятно няма да отговори на вашите оплаквания. Според документите те са изпълнили задължението си да се настанят в безплатно помещение. Това е всичко. 

Нека поговорим за това, което можете да направите, за да избегнете влизане в стая, която прилича повече на плевня, отколкото на хотел с четири или пет звезди.

1. Внимателно изберете хотел. Не бъдете мързеливи, четете отзиви в Интернет. Това, което ще ви кажат в туристическа агенция, може да не е винаги вярно ... Не всички мениджъри имат пълна информация, но наистина искат да продадат пакета почивка.

Когато четете отзиви, обърнете внимание дали има намеци за настаняване в някоя друга странна стая или сграда с много лоши условия на живот, далеч от основния хотел. 

Нова година в Родопите 5 пъти по-скъпа от Кушадасъ

Повечето големи хотели купуват сгради извън територията на комплекса само за такива случаи. Ремонтът там обикновено не се бърза. Всичко е в плачевно състояние, но всъщност това е един и същи хотел ... Колкото и странно да звучи. Много често подобни случаи на заселване се случват през сезона, когато много хора почиват и няма места.

Бих ви посъветвала да откажете избора на хотели, които практикуват такова заселване. Обикновено в интернет лесно можете да намерите такива отзиви.

Ние, например, взехме ROH, когато отидохме да почиваме в Турция през октомври. Но знаех със сигурност, че това не се практикува в нашия хотел.

Има две сгради - но по отношение на качеството на разполагането те са приблизително еднакви. Със сигурност има вили... Но този вариант определено не е по-лош. Затова си купих туристическия пакет с чиста съвест.

2. Проучете условията за настаняване  в стандартна стая, така че да сте сигурни къде ще отседнете.

3. Основните проблеми настаняването и различни непредвидени ситуации обикновено възникват през сезона, когато има много туристи.

Затова е по-добре да изберете по-малко натоварени месеци. За Турция например това са май, септември и октомври. Въпреки че тази година през есента в Турция имаше не по-малко почиващи, отколкото през сезона.

С една дума, ROH е вид лотария, която активно се популяризира от хотели. Но е евтино.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай