logo

Какви грешки допуска почти всеки турист в Турция

Какви грешки допуска почти всеки турист в Турция

За съжаление, много пътешественици се лишават от положителни емоции по време на почивката си там, извършвайки най-елементарни грешки

Турските хотели и плажове са много популярни сред туристите от целия свят. За съжаление, много пътешественици се лишават от положителни емоции по време на почивката си там, извършвайки най-елементарни грешки.

Някои от тях могат да им донесат сериозни неприятности. 

Турция е страна, която предлага огромен брой възможности за туристите. Ако те се ограничат само с почивката си там, се лишават от впечатления, които биха могли да оставят в тях незабравими спомени.

Постарайте се да избягвате най-честите грешки и вашата почивка в тази, наистина, удивителна страна ще бъде по-добра.

Един разкошен плаж в Турция - чиста вода и малко хора

И все пак, кои са най-честите грешки, които туристите допускат в Турция?

Например, остават на територията на хотела, особено, ако са на принципа ол инклузив. Турция е наистина необикновена страна, пълна с културни и архитектурни забележителности, исторически места и красиви гледки. 

А системата ол инклузив често кара туристите да остават на територията на хотела и да забравят за всичко това. 

Друга грешка, която допускат, е да не опитват от националната кухня. Хранейки се в хотелите на принципа на "шведската маса", туристите забравят за националната кухня. А е наистина пълноценно да се усети от истинския, турски колорит.

И докато не опитате от турските национални ястия, това е просто невъзможно. 

Оставете за известно време европейската храна по хотелите и обърнете внимание на националната кухня, специалитетите и невероятните десерти, които правят турците. 

Ето друга грешка на туристите - изкушават се да използват СПА в хотелите. Първо, такива услуги струват скъпо. Второ - турските бани са нещо, което е незабравимо. Затова излезте от територията на хотела и опитайте истинската, турска баня. 

Това ще е интересно, по-евтино, а и наистина полезно за здравето ви. 

Ако сте в Турция, никога не спирайте кола на улицата. Там е прието да се използват специални фирми за повикване на такси. Да спирате кола на улицата е лоша идея, която може да доведе до печални последствия. 

Как лъжат туристите в Турция

Попадайки в Турция, туристите често си мислят, че там действат европейските закони. Да, донякъде имат право, защото в зоните за туристи е позволено почти всичко. 

Но имайте предвид, че ако излезете от територията на хотела, по-голямата част от населението на Турция е мюсюлманско.

Съблудавайте приличие във външния си вид, поинтересувайте се от традициите и законите, не употребявайте алкохол на обществено място, не снимайте местните без тяхното съгласие и не се опитвайте да флиртувате с туркините. 

Почивката в Турция наистина не е само плажове и хотели. Това е страна с древна история, богата култура и доста строги, местни закони. Помнете за това, когато тръгвате за там и ще получите още повече удоволствие от престоя си в тази невероятна държава. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай