logo

Как живея за 500 долара на месец в Тайланд

Как живея за 500 долара на месец в Тайланд

За най-важните домакински услуги средно се плаща по $ 60

Туристическа блогърка разказва как се е устроила само за 500 долара в Тайланд, като тези пари включват жилище, разноски и храна.

Звучи невъзможно, но тя е успяла, ето и тайната й:

Работата е там, че Тайланд за туристите и Тайланд за местните - това са два различни свята. Тези светове съжителстват много тясно, някъде те дори се пресичат, но не се сливат. И една от основните разлики са цените.

И така, жилище: Избрах го там, където живеят тайландците, в такива райони (най-често това е град, а не крайбрежна зона) студио с площ от 25-30 кв.м. може да се намери за $ 150-200, а за $ 300 можете да намерите уютна къща с 2-3 спални. 

Такава в момента наемам и аз. До морето от дома ми са 20 минути път с кола.

Няма да повярвате какви неща можете да си купите за 1 долар по света

За най-важните домакински услуги средно се плаща по $ 60, от които -  за вода ($ 2-5 на месец), електричество ($ 10-50: този диапазон зависи от това дали използвам климатик) и интернет (цената му ще бъде $ 20-30 в зависимост от скоростта , а скоростта тук, трябва да кажа, е много добра дори при минимално плащане).

Имам собствен мотопед, но преди това го наемах за $ 100, арендата на кола тръгва от $ 350 на месец.

Давам средно по 10 долара на месец за бензин.

И накрая разходите ми за храна. Давам средно по $ 100-150. Една порция улична храна започва от 1,50 долара, местният доширак е 30 цента.

Местните пакети с храна са чудесен вариант: обичайно е тайландците да вземат по един пакет за всяка и след това да ги споделят - получава се пълна маса. Често се присъединявам към тях.

Понякога в големите супермаркети Big C и Lotus купувам прясна храна след 20:00 с намаление до 50%.

7 стъпки за лесен секс с тайландка 18+

Или, съвсем набързо, можете да отскочите до 7/11, където храната струва от 1-2 долара и ще ви я стоплят на място в микровълновата - това си е горещ обяд или вечеря.

Взимам плодове и зеленчуци, отново от пазара или в големите супермаркети. Местните пазари са разположени в града, а плодовете и зеленчуците там винаги са пресни и много евтини.

А в търговските центрове и дори в супермаркетите всичко е 2-3 пъти по-скъпо.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

А в държавата

А в държавата 28.10.2020 22:20

на тиквите, сачките и цачките, 10 долара няма да ти стигнат само за едно зареждане на колата с бензин на ден!!!