logo

Как в британските пъбове помагат на хора в неприятна ситуация?

Как в британските пъбове помагат на хора в неприятна ситуация?

Всъщност това е цяла кампания, която била  организирана във Великобритания за защита на хората от сексуално посегателство и насилие

"Питайте за Анджела!" Този странен надпис може да бъде видян в някои от английските барове и музикални клубове.

Ще го забележите по стените, но най-вече и в женските тоалетни. Много от посетителите, особено туристите, които не са запознати с тази инициатива, често питат какво означава всичко това. 

Всъщност това е цяла кампания, която била  организирана във Великобритания за защита на хората от сексуално посегателство и насилие.

Кампанията Ask for Angela стартира през 2016 г. Обикновено такива барове и други места за забавление. Анджела е кодова дума.

Ако човек е в неприятна ситуация - например някой го тормози и той не знае как да се отърве или се страхува от нещо, може да помоли сервитьора "да намери Анжела".

Защо в центъра на Лондон над 100 години се валят тухли, които никой не маха

Това е сигнал, че човек се нуждае от помощ. Получавайки такъв сигнал, служителите на бара ще намерят начин внимателно да отстранят натрапника и да помогнат на жертвата му да се прибере у дома безопасно.

Защо 1 чай в хотел Ritz в Лондон струва 60 паунда

Такива плакати винаги се поставят в тоалетните на места, където се провежда тази кампания.

И жените, и мъжете могат да се възползват от това. Ако има такъв надпис за Анджела, тогава служителите на даденото заведение са запознати с кампанията и са обучени какво да правят.

Историята на тази кампания е следната. Тя стартира в Линкълншир, Англия, нейният водещ ръководител е Хейли Чайлд, която е и координатор на стратегията за злоупотреба с наркотици в Съвета на окръг Линкълншър.

Името на Анджела не се появява случайно. Кампанията е кръстена на Анджела Кромптън, жена, която е от град Котор. През 2012 г. съпругът й я убива, губейки контрол над себе си в спор за ремонта в дома. Втората причина, че те приемат точно това име с цялото негово звучене за „Ангел“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай