logo

Как си гледат децата в чужбина – ще останете шокирани

Как си гледат децата в чужбина – ще останете шокирани

Родителите по света имат свои уникални методи за отглеждане на следващото поколение

Родителите по света имат свои уникални методи за отглеждане на деца. Но със сигурност те имат и нещо общо – всички се опитват да направят най-доброто за децата си.

Ще ви покажем няколко изненадващи и направо шокиращи традициии при отглеждането на деца, които практикуват различните култури по света.

В Мавритания родителите плюят в лицата на децата си

Този народ праща децата си в секс общежития, за да се учат на любов и още нещо 18+

Народът уолоф в Мавритания вярва, слюнката им може да запази думите им, затова плюят в лицата на новородените си, за да се запази тяхната благословия. Майките обикновено плюят в лицата, а бащите в ушите на бебетата им и размазват слюнката по цялата им глава, за да са сигурни, че ще имат благословен живот.

Норвежците оставят децата си да спят на открито при минусови температури

Често родителите в северните страни оставят децата си в количките пред ресторантите, дори при минусови температури, докато те се наслаждават вътре на топла напитка и обяд. Вярва се, че леденостуденият въздух ги прави по-здрави и устойчиви на болести.

Кенийските майки никога не гледат бебетата си в очите

Въпреки че жените кисии в Кения са много отдадени на децата си, те отместват поглед в момента, в който бебета им се развълнуват малко. Това е начинът им да научат детето си да не търси твърде много внимание.

Виетнамските родители тренират децата си да пишкат по команда

Всеки път, когато виетнамските деца покажат знаци, че имат нужда да пишкат, техните майки издават отличаващ се подсвиркващ звук. До навършаването на 9 месеца малките могат да разпознават този звук и се научават да ходят до тоалетната сами.

Маите къпят децата си в ледена вода

Децата често биват къпани в ледена вода от родителите си преди да отидат да спят. Това се прави за предпазване от от ужасната горещина и да ги поддържат в добро здраве.

Финландските деца спят в картонени кашони

Майките във Финландия традиционно получават кутия от правителството с полезни вещи за бебето. Тя съдържа различни неща, включително тънък матрак, така че кутията да служи като първото леглото на новороденото.

Японските деца ядат всичко и никога не пълнеят

Японските родители, както и училищните столове, обръщат особено внимание на това, което ядат децата. Като резултат, те консумират предимно зеленчуци и малки порции от разнообразни високо хранителни продукти и никога не преяждат.

Датските деца закачат бибероните си на дърво

В Дания, когато едно малко дете навърши 3 години и се отучи от навика да смуче биберон, то го оставят върху специално дърво, за да се сбогува окончателно с успокоителната си играчка.

12 изненадващи факта за Турция, които ги няма в туристическите наръчници

Арменските бебета избират своите професии в ранна възраст

В Армения майките поставят различни предмети на пода, когато се появи първото зъбче на бебето им. Първото нещо, което хванат, се предполага, че ще бъде свързано с тяхната бъдеща професия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

gardena

gardena 03.03.2021 21:09

И ние правим прощапулник и слагаме различни предмети за да видим кой ще вземе детето ни.