logo

Как сама жена туристка да се опази от похотливци в Египет

Как сама жена туристка да се опази от похотливци в Египет

Страната има репутацията на място, където често се извършват сексуални посегателства

Винаги е по-добре да сте внимателни, вместо да пътувате безразсъдно в чужда дръжава, особено когато културата там е много по-различна от вашата.

Арабската култура винаги е била доста неразбираема за хората, израснали в западни държави. Хората не знаят дали правилата, които очакват да им бъдат наложени в родните им страни, ще важат и на места като Египет.

Плажът на смъртта, който погълна 11 души, е истинско гробище за туристите ВИДЕО

Управлява ли се страната от шариата? Трябва ли да си покривам главата? Как ще реагират там, ако не се държа по определен начин? За какво да внимавам?

За съжаление, Египет има репутацията на място, където често се извършват сексуални посегателства срещу жени – местни и туристки, пише World Nomads.

В проучване, проведено през 2013 г. от ООН, се изчислява, че 99% от жените в Египет са били обект на сексуално посегателство в някакъв момент. Най-често става дума за опипване и вербални нападки.

След оставката на президента Хосни Мубарак през 2011 година жените все повече започват да говорят за този реален проблем в Египет и все повече случаи на насилие да бъдат съобщавани на органите на реда. Засиленото отразяване на такива случаи в медиите допринася за изваждането на този проблем на дневен ред пред обществото.

През 2014 година сексуалното посегателство е обявено за криминално деяние.

Ако сте жена в Египет, има голяма вероятност да оглеждат похотливо, да ви подсвиркват и дори да ви следят. Въпреки това има начини как да избегнете нежеланото внимание от страна на местните мъже

Съвети за избягване на посегателство

Въпреки че е една от най-светските държави в региона, Египет все пак е мюсюлманска страна. От минаретата на джамиите звучат призиви за молитва по пет пъти на ден, а жените си покриват главите, дори и да не си закриват напълно лицата.

В модерните части на Кайро, Александрия и Луксор младите жени правят всичко възможно да имат най-модните и атрактивни шалове, а облеклото е консервативно.

Направете всичко възможно да се сливате с тъплата, ако оискате да избегнете нежелано внимание. В Египет, особено извън големите градове, мъжете не са свикнали жените да показват много плът на публично място.

Просто помнете: вие не сте там, за да променяте съществуващата култура. Вие сте там, за опознаете нова такава, затова се обличайте скромно. Винаги е добра идея да си носите лек шал, за да можете да покривате главата си, особено ако влизате в джамия или друга сграда, където това се изисква.

Ако хващате такси, опитайте се да не седите на предната седалка, ако пътувате сами. Ако пътувате в Кайро, в метрото има вагони само за жени. Когато ползвате обществения транспорт, опитвайте се да седите до други жени или семейства.

Също така се старайте да пътувате извън час пик, когато това е възможно. Струпването на тълпи е идеалното време за перверзни типове, които излизат да опипват жени.

Нежелано внимание в Египет

За щастие положението не винаги е толкова лошо, но повечето мъже в Египет са флиртаджии. Ще ви кажат, че сте красиви, ще ви кажат, че харесват очите ви. Ако не отиват по-нататък, те са безобидни. В 99% от случаите ще оставят нещата така.

Но ако ви се струва, че някой ви преследва или ви кара да се чувствате неудобно, не се притеснявайте да повишите тон. „Стоп“ е универсална команда, както и това да си тръгнете бързо. Опитайте се да останете на обществено място. Избягвайте да ходите в барове сами или да се разхождате сами през нощта.

Какво е да си сама жена туристка в Иран

Статистически Египет е дпста безопасна страна. Египтяните като цяло са дружелюбни и гостоприемни към пътешествениците и ще направят всичко, а да ви покажат най-доброто от страна си. Просто имайте предвид, че трябва да имате съображения относно безопасността и престъпността, и всичко ще бъде наред.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Читател

Читател 08.09.2020 11:45

Тази за какво се прави на ударена! В Египет сами отиват само жени, които търсят евтин секс от приемливи за целта мъже! Всички курортни хотели в Египет, за да привличат клиентки, обезпечават достатъчно местни расови мъже, често дори семейни, за да обслужват похотливите туристки!

Checi

Checi 09.09.2020 11:16

Edinstveno moe da si opazi ocite dokato destki rezani langi pruskat Zifisticno corante sled kato sa goizvadili ot kafevoto i oko.