logo

Как пътува британското кралско семейство – истината ще ви шокира

Как пътува британското кралско семейство – истината ще ви шокира

Принцовете, херцозите и дори кралицата могат само да си мечтаят за пътешествия с лежерни разходки, екскурзии и обикаляне на кафенета

Британското кралско семейство има дълъг списък от правила, които трябва да се следват, когато някой негов член се отправи на път. Тези правила се отнасят за багажа, храната, нещата, които трябва да носят със себе си, колко време трябва да стоят на съответното събитие и т.н.

Някои от тези задължения звучат абсурдно, но причините за тях всъщност са прости и ясни.

Вижте 7 странни, но всъщност много важни правила, които кралското семейство трябва да следва, когато пътува.

Английската кралица не тръгва за никъде без тази стока за 5 пенса в куфара си

1. Пътуванията им са кратки и скучни

Принцовете, херцозите и дори кралицата могат само да си мечтаят за пътувания с лежерни разходки, екскурзии и обикаляне на кафенета. Разбира се, те могат да си позволят да посетят всяка част на света, така че не трябва да ги съжаляваме твърде много.

През повечето време членовете на кралското семейство прекарват часове в официални срещи, където всяка минута е част от строго разписание. Те дори знаят точния момент, в който трябва да си тръгнат от събитието и да се качат в колата.

Обикновено те имат само 40 минути да посетят най-известните световни атракции, пише Brightside.me.

2. Трябва да имат сходни дрехи

Личният асистент и стилист на кралицата Анджела Кели винаги взема по два еднакви костюма за Елизабет II. Причината е, че кралицата винаги трябва да изглежда безупречно. Така че в случай на някой неприятен инцидент тя да може бързо да се преоблече преди някой да успее да забележи нещо. Трябва да няма никакви петна, дупки или шевове.

3. Винаги трябва да си носят черен костюм

Монарсите трябва винаги да имат черен костюм в куфара си. Той не е за официални случаи, а специално облекло, което в случай, че някой техен близък почине, докато са на борда, те трябва да облекат. Така при завръщането си те ще бъдат облечени подходящо.

Това правило е наложено, след като бащата на Елизабет умира през 1952 г. докато тя е в Африка. Когато се връща вкъщи, тя трябва да чака за черен костюм вътре в самолета.

4. Трябва да имат запаси от собствената си кръв

Това със сигурност е най-невероятния предмет, който може да се намери в кралския багаж. Но според протокола, кралските особи трябва да носят запаси от кръв със себе си за спешни случаи.

Освен това трябва да има и лекар заедно с тях, който да извърши преливането на кръв. Затова един личен лекар винаги пътува заедно с членовете на кралското семейство.

5. Придружава ги отбор асистенти

Където и да отидат, кралските особи си водят голяма група от асистенти. Секретари, фризьори, бодигардове, стилисти и детегледачки – всеки, който може да бъде от полза по време на пътуването, със сигурност заминава.

Кралицата има 34 асистента, а херцозите на Кеймбридж имат около 10 помощника. Меган и Хари имаха само няколко преводача и личен фризьор.

6. Трябва да знаят как да поздравяват хората на всички езици по света

Като представители на британската монархия членовете на кралското семейство трябва да се научат как да поздравяват хората на различни езици. Те трябва да знаят и да могат да демонстрират правилата на етикета на страната, което ще посетят.

Асистентите им винаги ги подготвят за важно пътуване.освен това винаги са придружавани от преводачи (чийто майчин език е от мястото, което се посещава), за да се избегнат възможни паузи в диалога и бързо да се отговори на всички въпроси.

7. Индивидуално меню за всеки отделен член на семейството

Кралица Елизабет и херцогиня Кейт спазват стриктна забрана на път – но не и Уилям

Представителите на двореца преговарят за изискванията на монарсите с чуждестранните майстор-готвачи предварително. Забранено е да се добавя лук или твърде много подправки (за да се запази дъхът свеж), морска храна или други храни, които могат да развалят ястието.

Колкото до кралицата, тя пази любимото си ястие в тайна, тъй като смята, че ако каже на някого, то ще ѝ бъде сервирано постоянно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай