logo

Как изглежда Бургас в очите на двама млади французи

Как изглежда Бургас в очите на двама млади французи

Инес и Нолан са в морския град, понеже са стажанти по програма „Еразъм“

Представямe ви Инес и Нолан от гр. Бове, регион Париж, Франция. Те са стажанти по програма „Еразъм“, които подпомагат работата на Община Бургас в сферата на спортната инфраструктура и туризма.

„Благодаря им за усилията и старанието, които влагат в работата си. Желая им едно прекрасно лято в Бургас. Винаги са добре дошли тук, ако решат и за постоянно!“, каза кметът Димитър Николов, цитиран от "Флагман".

Оазис на час от Пловдив: "Лястовичи вир" като водопадите на о. Бали

Инес и Нолан са в Бургас със съдействието на директора на ГРЕ „Георги Раковски“ – г-жа Радостина Георгиева.

Но какво казват за морския град двамата млади французи:

„Бургас е много приятен град, хората са усмихнати, вежливи и винаги готови да ни помогнат. Морската градина е просто възхитителна. Това е оживен град денем и нощем. Бихме искали да благодарим на нашите учители от лицей Феликс Фор в Бове, благодарение на които успяхме да получим възможност за стаж в България. Благодарим и на нашите страхотни ментори, които винаги са готови да ни помогнат, независимо дали става въпрос за нашия стаж или в ежедневието.

Вече сме тук повече от месец и абсолютно не искаме да се връщаме. Истинско удоволствие е да бъдем в този град, където животът е прекрасен!“

Инес

„Казвам се Инес Дюпон, на 21 години съм и уча първа година „Подкрепа на управленски дейности“. Запалена по пътешествията и приключенията, дойдох в България, по-точно в Бургас, за двумесечен стаж. Получих тази възможност благодарение на проекта „Еразъм“, който предлага участие в стаж с продължителност минимум 2 месеца, като същевременно получавам финансова помощ, която да ми помогне в реализирането на моята мобилност.

Необходимо бе да спазя процедурата, която е лесно осъществима. За да мога да получа безвъзмездната помощ по „Еразъм“, трябваше да избера стаж и да попълня документите.

Стажът ни, като цяло, се състои в подпомагане на нашите наставници в реализацията на техните задачи или в съдействие, което да спести време в работата им. Моите дейности са в сферата на туризма. Целта е да привличаме вниманието на туристите, за да дойдат в България.

По време на нашия стаж трябва също така да изготвим проект. За целта сме планирали с Алианс Франсез да направим среща между френските стажанти и френскоговорящите в град Бургас. Но имаме и втори проект, съвместно с директора на ГРЕ „Г.С. Раковски“ – Бургас – това е европейски проект, който ще бъде реализиран към края на месец юли.“

7-те най-добри петзвездни хотели в Халкидики, където има всичко СНИМКИ

Нолан

"Аз се казвам Нолан, на 20 години съм и уча в Бове, Франция, в лицей Феликс Фор, първа година специалност „Подкрепа на управленски дейности“. Дойдохме тук в Бургас, в България, за да стажуваме и да валидираме първата си година, но и да открием тази великолепна страна.

Нашата мисия по време на този стаж се заключава в това да помагаме на нашите настойници в организацията и изпълнението на ежедневните им задачи. Моята сфера са спортните дейности и това много ми допада. Аз спортувам активно и във Франция съм треньор по футбол на 10-годишни деца.

По време на нашия стаж, успоредно с ангажираността в Община Бургас, имаме участие и в изпълнение на европейски проект с гимназията за романски езици. Прекрасна е и възможността да се срещаме и общуваме с франкофоните в Бургас.

Успяхме да осъществим този стаж благодарение на програма „Еразъм“, академията на Амиен и партньорството между нашето училище и ГРЕ „Г.С. Раковски“ - Бургас.“

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

vesselin

vesselin 14.06.2021 12:49

Ракия пият ли вече?

Ox na bati

Ox na bati 14.06.2021 21:21

Инес ще те скъсам от учене и ще ти давам уроци по анатомия искам те за бога искам те

SuperMag

SuperMag 15.06.2021 10:23

Онлайн супермаркет https://www.supermag.bg/

Аман

Аман 17.06.2021 5:58

И естествено, следват тъпоумните байганьовси коментари на този "невероятен" народ :)

SLAVKA PLOVDIV

SLAVKA PLOVDIV 17.06.2021 10:39

ПРЕКРАСНИ0 СЛЪНЧЕВИ ДЕЦА! СЪЗДАДОХА МИ ХУБАВО НАСТРОЕНИЕ! ЖЕЛАЯ ИМ МНОГО ЩАСТИЕ0 МНОГО РАДОСТИ И МНОГО ЛЮБОВ! ИСКАМ ПАК ДА ДОЙДАТ!