logo

Как да заспите в самолета за две минути? Секретният метод на американските военни

Как да заспите в самолета за две минути? Секретният метод на американските военни

Тази техника може да бъде изпробвана при всякакви обстоятелства

Може би и вие принадлежите към един от тези два типа хора. Първите са щастливци, защото успяват да заспят във всяка една поза, на всяко място, независимо дали са в самолет, кола или автомобил. 

Вторите се измъчват, дори и да са в удобно кресло и да са приели преди път леко приспивателно. Те просто не могат и не могат да заспят, колкото и да се опитват да релаксират, опирайки се на най-скъпата възглавница за път или пък поставяйки на лицето си маска за сън от типа на Vantablack.

Защо е забранено да се правят снимки на самолета преди излитането му

Всъщност има една проста техника, използвана от американските военни. Авторите на това просто упражнение твърдят, че след шест седмица практика всеки, който я усвои, ще заспива за две минути.

Психолозите, разработили техниката, разказват, че тя е била измислена специално за пилотите от американските ВМС и доскоро е била секретна. Само шест седмици практика и след това 96% от тях успявали да заспят, независимо къде се намират или в каква поза на тялото са. 

Пилотите били учени да заспиват направо в самолетните кресла. А всеки, който често лети, знае колко неудобно може да бъде това. За сметка на това тази техника може да бъде изпробвана при всякакви обстоятелства. 

В момента, в който седнете или легнете, обърнете внимание на лицето си. Затворете очи и се концентрирайте на това да отпуснете лицевите си мускули. След това започнете да издишвате, отпускайки устните си, бузите, езика и челюстите. Не забравяйте из а очите. Те трябва да бъдат не само затворени, но и отпуснати. 

Отвратително! Половината от работещите в самолетите са преживели нещо ужасно

Отпускането на лицето е най-важно, защото именно то съобщава на цялото тяло информацията, че трябва да си почине цялото тяло. След това трябва да отпуснете раменете колкото се може по-ниско и да освободите напрежението от врата. Идеята е да се създаде такова усещане, сякаш освобождаването започва от върха на тялото и се спуска надолу. След това може да преминете към ръцете. Стегнете мускулите си, след това ги отпуснете и така постепенно преминете от бицепсите към върха на пръстите.

Повторете същото и с другата ръка. 

Същото упражнение трябва да направите и с краката, започвайки от бедрата и преминавайки надолу. На всеки един етап мускулите трябва да бъдат отпуснати максимално. 

След като почувствате, че тялото ви е напълно отпуснато, идва следващият етап - за десет секунди просто опитайте да не мислите за абсолютно нищо, забравете за страховете и притесненията си. 

Някои експерти съветват да си повтаряте на всеки десет секунди фразата "не мисли". 

Този метод сигурно е познат на тези, които практикуват йога, всъщност именно оттам са заимствани и техниките. 

Ако направите всичко правилно, ще успеете да заспите за две минути, независимо от това къде се намирате - в чакалнята на шумно летище, във влака, в природата или просто вкъщи, изпитвайки тревога или стрес. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай