logo

Как да изкараме незабравима нощ в Камбоджа и да похарчим само 10 долара

Как да изкараме незабравима нощ в Камбоджа и да похарчим само 10 долара

Напълно възможно е да прекараме прекрасна нощ в Кавбоджа и да похарчим не повече от 10 долара, разказват нашенци, посещавали екзотичната азиатска страна.


И така В Камбоджа пристигнахме от Тайланд, за да видим величествения паметник на цивилизацията на Кхмер - Ангкор Ват, разказва групата. Пътуването се оказа трудно, напуснахме Патая в 4 часа сутринта, а в Сием Риеп бяхме чак вечерта, доста уморени, но все още пълен с нездравословен оптимизъм.


Решихме да откажем услугите на местен гид и сами намерихме къде да останем, а след това се съгласихме с местен шофьор за транспорта. Всичко беше уредено за нощта, но трябваше да станем в четири сутринта. Момичетата решиха да останат в стаята и да се отпуснат, а ние решихме да се разходим през нощта в Сием Риеп и да вечеряме.

Ястието от турската кухня, което няма да опитам никога!


Нашият хотел бе на съседната улица - известната Pub Street - крайбрежната алея, в която се помещават всички видове развлекателни съоръжения за туристите.

Тази улица ми напомни малко на Walking Street в Патая, с изключение на това, че не бях дърпан за ръката нагрята от разгорещени травестити с викове "Да ходим да се...!" 
Имаше много кафенета и бирарии, имаше масажни алони, магазини за дрехи и сувенири, продаващи всичко скъпо, с идеята, че туристите ще са подпийнали, представяйки всеки нож като магически артефакт на свещениците на Ангкор от древността.


Скоро попаднахме на нощен базар. Там се усетихме, че сме неплатежоспособни. Бяхме си забравили местните пари в хотела.

Но чак толкова не е разстроихме. Тук навсякъде може да се плаща с лика на президент Джаксън.

Нова извратена мода: Да си развееш голия задник на най-красивите места по света (СНИМКИ 18+)

На този базар могат да се видят много интересни неща: можете да си купите RayBan за $ 4 или истински сапфир или рубин за същата цена.


След това се върнахме в "Пъб стрийт". Минавайки покрай магазините за сувенири, забелязах картини от онези, които местните художници рисуват за туристи. Има само няколко теми. Предимно Ангкор, статуи на Буда и будистки монаси сред това екзотично величие.


Денят свърши добре, уморени и доволни, че излязохме на неочаквано тихата улица късно през нощта, отидохме да спим, добре нахранени. И всичко това за $ 10 на човек.

Коментирай