logo

Гърция отваря някои от най-големите си туристически обекти – ето кои и кога

Гърция отваря някои от най-големите си туристически обекти – ето кои и кога

Ще бъдат взети мерки за спазване на дистанция индивидуално за всеки обект и района около него

Гърция обяви, че всички археологически обекти в страната, които бяха затворени два месеца, за да се ограничи разпространението на коронавируса, ще бъдат отворени отново на 18 май.

Министърът на културата на страната Лина Мендони заяви, че ще бъдат наложени нови правила за посетителите, за да се установят нови стандарти за безопасност, които да гарантират защитата на служителите и туристите. Специалните правила и мерки ще бъдат обявени допълнително следващите дни, след като бъде събрана цялата информация.

На плаж в пластмасови кутийки – ето докъде ни докара коронавирусът

Новината идва малко след като министър-председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че правителството ще разхлаби ограничителните мерки, за да може страната постепенно да се върне към нормалния си начин на живот, съобщава „Грийк Рипортър“.

Мендони посочи, че културното министерство вече е изготвило план за действие, по който културните забележителности да могат да работят безопасно и гостите да бъдат защитени. Ще бъдат взети мерки за спазване на дистанция индивидуално за всеки обект и района около него.

Министърът добави, че се обмисля и как да се въведе по-безопасен начин за купуване на билети, посещение на заведения и магазини на територията на археологическите обекти.

Както БЛИЦ съобщи, от 4 май в Гърция близо 10 процента от затворените търговски обекти могат да отворят врати, сред които книжарници, магазини за електроника, оптики, пунктове за технически прегледи на превозни средства, магазини за спортни стоки, магазини за градинарски пособия, фризьорски салони и козметични студия, които ще работят с предварително записване, както и шивашки ателиета.

Туристки одумаха гръцките мъже – как изглеждат потомците на олимпийските богове

Църквите ще отворят врати за индивидуални молитви.

Носенето на маски в затворени помещения остава задължително. Глобата е 150 евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай