logo

Градина с отровни растения привлича туристи в Англия

Градина с отровни растения привлича туристи в Англия

Идеята хрумнала на съпругата на херцог

На земята има много загадъчни места, зад които се крият мистични истории. Днес ще ви разкажем за необичайна градина, в която всяко растение е като отделна фантастична книга: в края на краищата, не само че всички тези растения са отровни, всяко от тях пази собствената си ужасна история.

В Англия се намира замъкът Алнвик, на чиято територия има градина. Растящите в нея цветя са наистина безумно красиви, но има едно „но“: всички те са отровни и смъртоносни за хората.

Тази ослепителна австралийка е пилот и всички туристи мечтаят да летят с нея

Портите на входа на градината приличат на обитателите на това растение: черни, ковани, с изрисувани черепи. На вратите надписва надпис: „Тези растения могат да убият“.

И това наистина е вярно. На територията на градината растат над 100 растителни вида, дори само докосвайки ги, човек може да получи токсичен шок с фатален изход. Не напразно много от тези растения са официално забранени за отглеждане и ако има смел човек, който отглежда такива растения, той ще трябва да се справи с полицията. Сред тези забранени растения са опиумният мак и рициновите зърна. От последните, между другото, те получават специална отрова, наречена рицин.

Авиокомпания обяви: Нямате ваксина - няма да стъпите на борда!

В градината са разрешени обиколки с екскурзовод, но туристите винаги ще бъдат под строг надзор на водачи и пазачи. Някои растения в градината са толкова опасни, че ръководството е решило да ги сложи в "клетки" за всеки случай, така че никой от любопитните туристи да не ги докосне случайно или нарочно.

Идеята за създаване на градина дошла на ум на съпругата на херцога Ралф Пърси. Пърси искал само да облагороди градината, като засади там рози и декоративни туи. Джейн Пърси обаче имала други идеи за тази зелена градина.

Джейн реши да създаде подобие на отровната градина на Екатерина де Медичи, на която й служила, за да наказва враговете си. И през 2005 г., когато всичко било документирано, всички разрешения били получени, Джейн Пърси отворила отровния си кът. И буквално на момента градината на Пърси се превърнала в истински епицентър на събирането на туристи от цял ​​свят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай