logo

Гответе се! След края на карантината настаняването в хотела ще изглежда ето така СНИМКИ

Гответе се! След края на карантината настаняването в хотела ще изглежда ето така СНИМКИ

В разгара на световна пандемия от коронавирус това няма да бъде нормален престой и знаците за това са видими от момента, в който стъпите в лобито

Лятото вече е в разгара си и заключените с месеци по домовете си хора нямат търпение огрничителните мерки за коронавируса да отпаднат и да се отправят на път. Това важи с особена сила за Великобритания, където в първия ден от разхлабването на мерките по плажовете се случи нещо ужасно.

Различните страни имат различни забрани, които важат за различен период от време. Пътешествениците, обаче, трябва да са наясно, че вече няма да се радват на същата свобода и безгрижие, както преди избухването на пандемията.

В pochivka.blitz.bg вече сме ви показвали какви ограничения се въвеждат на плажовете, както и ексцентричните идеи на ресторантьори, които се опитват с всички сили да спасят бизнеса си.

В хотелите също ще бъде различно. Браншът вече се готви с мерки, които да позволят отсядането на туристи, но и да опазят тяхното здраве и това на персонала.

„След 3 месеца блокада вкъщи, само мисълта да прекарам нощта в хотелско легло с безупречно чисти чаршафи и пухкави възглавници ми се струва страшно примамлива“, пише авторка на „Сън“, посетила голям хотел до летище „Гетуик“.

„Разбира се, в разгара на световна пандемия от коронавирус това няма да бъде нормален престой и знаците за това са видими от момента, в който стъпите в лобито“, добавя тя.

„Хотелът остана отворен по време на кризата и се ползваше като център за настаняване на работници с първостепенно значение и беше на първа линия за прилагането на безброй нови мерки, които трябваше да предпазят и персонала и гостие.

Плексигласови плоскости покриват рецепцията, но усмивката на нощния рецепционист е приветлива и той бързо обяснява новите правила – от социална дистанция до това да ме накара да използвам местата за дезинфекция на ръце.

Дават ми да попълня данните си и статута си на работник от първостепенно значение, но ми казват да си взема химикалка от току-що дезинфекцирана кутия преди да подпиша формуляра и след това да оставя химикалката в друг контейнер за почистване.

Пристигнах в 9.30 ч. сутринта и, въпреки че ресторантът на хотела вече не е отворен, мога да си поръчам сандвич и пица на бара, както и напитки. Но трябва да ги изям в стаята си или навън на пейките, които са на територията на хотела.

Хотелът вече беше пригодил големия си лоби бар да отговаря на мерките за дистанциране. Имаше табелки, поставени в съответствие с правилата, и маркировка на пода, която да помогне на влизащите в ресторанта за закуска да стоят на разстояние.

Последното е подготовка на хотела за момента, в който най-накрая ще може да отвори. Предвижда се правителството (на Великобритания) да разреши на туристическия бранш да работи на 4 юли.

След като си взех сандвича с риба тон и напитка от бара, се отправих към стаята си. На втория етаж съм и тук предпазните мерки срещу коронавируса са видими. В асансьорите има ограничение за ползване само от един човек, има и знаци, обясняващи процедурите.

Стаята ми е безупречно чиста, но не по-различна от очакваното. Няма никакви прибори, но иначе има всички необходими неща – контакти и USB точки до леглото, всичко необходимо за чай и кафе и приличен сешоар“, разказва авторката.

Този хотел, който е част от голяма верига, ще въведе нови процедури за чистота и ще наложи нови правила за чистотата в помещенията си. Когато хотелът отвори отново, ще има дезинфектант за ръце и кърпички във всички стаи, ако искате сами да почистите предмети като часовници и дистанционни управления, за лично успокоение. В банята няма да има вече отделни принадлежности за всеки гост, което е част от ангажимента на компанията за намаляване на употребата на еднократни пластмасови опаковки.

Популярните курорти намериха начини да контролират туристите на плажовете

„Нямам проблем с това да използвам контейнерите на стената, пълни с течен сапун и крем за ръце. Много по-лесно е от неудобните за хващане малки бутилки и квадратчета сапун, които не са добре за околната среда.

Заради алармата си в 4 ч. сутринта нямах възможност да пробвам закуската в хотела, но отсега нататък бюфети няма да се предлагат, а само вариантите а ла карт и рум сървис“, обяснява още авторката, получила специална възможност да отседне в хотела преди края на блокадата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай