logo

Ето защо вратите в публичните тоалетни никога не стигат до пода

Ето защо вратите в публичните тоалетни никога не стигат до пода

Всъщност има няколко много сериозни причини за тази приумица, които явно се считат за практични по всички краища на света

Където и да се намираме по света, обществените тоалетни не са най-приятните места, които трябва да посетим.

Когато ги ползвате, може би се чудите защо вратите на кабинките никога не стигат до пода и така не можете да си вършите доста интимната работа на спокойствие.

Отговорът е, че това не се прави, за да ви е неудобно. Всъщност има няколко много сериозни причини за тази приумица, които явно се считат за практични по всички краища на света.

Скандално: Авиокомпания накара пътничка да се изпишка върху лентичка, а после…

Вижте цели 9 причини да бъдете лишени от усамотение в този толкова деликатен момент, събрани от Brightside.

1. По-лесно се чисти – заради високата посещаемост на обществените тоалетни се налага те да се чистят по няколко пъти на ден. пролуката в долната част позволява на чистачите много по-бързо да си вършат работата.

2. В случай на инцидент можете да получите помощ по-лесно – в напълно затворена кабинка, ако човек припадне или има здравословен проблем, заради който изпада в безсъзнание, ще мине много време преди някой да го забележи.

Ще бъде много по-лесно да забележите човек, припаднал в кабинката, ако вратата не стига до долу. Освен това някой може да се промущи през процепа и да отвори вратата отвътре без да му се наложи да я разбива.

3. По-лесно се засича неприлично поведение – липсата на уединение в тоалетните спира хората да правят в кабинките това, което не трябва. Пролуката във врата помага да се следи за неуместно поведение. Най-вече да се забележи кога вътре има повече от един чифт крака.

4. Изработката е по-евтина – правенето на врати, които стигат от пода до тавана, изисква прецизен дизай и измерване и използването на различни материали, което повишава цената им.

За собственик на бизнес винаги е по-целесъобразно да купи и постави врати с пролуки.

5. По-добро проветрение от лоши миризми – в напълно затворените помещение е трудно да се проветри от неприятни миризми. С пролуките под и над кабинките въздухът циркулира много по-бързо.

6. Лесно е да се види дали е свободно – ако кабинката е напълно затворена, рискуваме да попаднем в неловък момент, опитвайки се да отворим вратата, когато е заето. Или да се опитваме да я задържим, когато сме вътре, което е още по-зле. А през пролуката човек просто може да види дали има някой вътре.

7. Пролуката е възможен път за бягство – представете си, че ключалката заяде. Ако кабинката е напълно затворена, а помещението е твърде шумно, ще прекарате часове, чакайки някой да забележи. Но ако отдолу има дупка, лесно можете да излезете от там.

8. Хората не се заседяват дълго – когато вратата не стига отдолу до горе, това кара посетителите да не се задържат много, а да си вършат работата по-бързо и да освободят мястото за следващия.

Кое е най-подходящото време за посещение на тоалетната в самолет

9. Лесно можете да подадете тоалетна хартия – всички сме преживявали този ужасен момент, когато внезапно разбираме, че няма хартия докато сме в тоалетната. Ако се случи на публично място, поне можете да помолите съседа си по кабинка да ви услужи с хартия. Което не може да се случи в затворена тоалетна.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай