logo

Ето с какво ще ви нахранят на борда на Саудитските авиолинии (СНИМКИ)

Ето с какво ще ви нахранят на борда на Саудитските авиолинии (СНИМКИ)

Молитва преди полета, чай вместо алкохол и отбелязване за "хадж" в специалната графа преди регистрацията на полета. 

Летенето със самолет на Saudi Arabian Airways със сигурност ще с отличава за обикновения пътник от това, с което е свикнал в другите авиокомпании. 

Още при настаняването в самолета стюардесите ва Saudi няма да ви предложат шампанско, дори и да сте в бизнес класа. Вместо него ще ви донесат сок от лайм с мента или само вода. Дори и по време на самия полет няма смисъл да се надявате, че ще ви нагостят с нещо по-силно. Саудитска Арабия е известна с пълната си забрана на алкохола и та действа и на борда на самолетите на държавната Saudi Arabian Airways.

Разкриха в кои авиокомпании работят най-красивите стюардеси

Арабските авиокомпании са известни с много високото си ниво на обслужване, особено в бизнес или първа класа. Това важи както за комфорта на пътниците - по-удобни кресла, системите за резвлечения и допълнителните услуги, както и храна, която е много изискана. Но на фона на Емирейтс, Катар или Етхад еърлайнс услугите на Saudi са доста скромни, особено що се касае до храненето.

Храненето в бизнес класата на компанията започва с подаването на обикновена салата без дресинг и съвсем обикновена закуска от две скариди, рулца от лосос със сирене филаделфия и няколко резенчета домати. Това със сигурност не са ястия за богати шейхове.

Веднага след предястието стюардесата носи и избраното от вас горещо блюдо. Например печен лосос с картофи и зеленчуци, който се подава със специфичен сос.

Като алтернатива може да си изберете пиле с аспержи и картофи, а също така и говеждо месо с ориз. 

Да не забравяме и десерта. В менюто се предлага бисквитена торта с плодове. Арабите обичат десертите и не могат да пропуснат нито едно хранене без тях.

Вместо алкохолни напитки по време на целия полет пътниците са глезени с ароматно арабско кафе и вкусни фурми без костилки.

Според обичаите кафето се налива почти на дъното на чашата - около 15-20 милиметра и е прието да се пие бавно, на малки глътки. През цялото време, докато се наслаждавате, стюардесата седи до вас и чака да ви налее отново. 

Самото кафе се различава от това, на което сте свикнали. То е светло, почти като зелен чай с лека киселинност, но и много вкусно и ароматно./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай