logo

Единственият женски манастир, в който монахините раздават ритници ВИДЕО

Единственият женски манастир, в който монахините раздават ритници ВИДЕО

Всеки ден 350 жени на възраст между 10 и 25 години участват в три интензивни тренировки

Едва 5 ч. сутринта е, но в манастира Друк Гава Килва в Катманду, Непал, монахините вече тренират кунг фу.

С един крак сгънат напред, а другият изпънат назад, те се изстрелват във въздуха безброй пъти, стремейки се към съвършенство, в серия от безупречни ритници. Викове, изпълнени с енергия, подчертават всяко движение, под акомпанимента на бумтящи барабани. Облечени в традиционни кафеникави роби, модифицирани в стила на карате униформите, усмихнатите жени крият невероятна енергия и сила.

Манастирът-крепост с тайнствена история и страшни стенописи

Това са кунг фу монахини – единственият женски орден в Непал, който практикува смъртоносното бойно изкуство, популяризирано от Брус Лий. В изключително патриархалната будистка манастирска система жените се считат за по-нисши от мъжете. Монасите обикновено заемат всички лидерски позиции, оставяйки на монахините задълженията по домакинството и други досадни задачи.

Но през 2008 г. водачът на 1000-годишната традиция Друкпа, Негова Светлост Гиалванг Друкпа променя това, съобщава Би Би Си.

След посещение във Виетнам, където вижда монахини, които са тренирани в бойни умения, той решава да отнесе идеята в Непал като окуражи своите монахини да се научат на самозащита. Мотивът му е прост – да насърчи равенството на половете и да даде възможност на младите жени, които идват обикновено от бедни семейства в Индия и Тибет.

 

Публикувахте от Kung Fu Nuns в Неделя, 4 септември 2016 г.

Всеки ден 350 монахини на възраст между 10 и 25 години участват в три интензивни тренировки, където правят упражненията, дадени им от учителя, който ги посещава два пъти годишно от Виетнам.

Освен че усъвършенстват стойката си, те използват традиционни оръжия като ки ам (меч), малко дао (сабя), голямо дао (алебарда), тонг (копие) и нунчаку (верига, закачена на два метални пръта).

 

Публикувахте от Kung Fu Nuns в Вторник, 14 март 2017 г.

Тези, които показват изключите;на физическа и умствена сила, се обучават в техниката за чуепене на тухли, която се изпълнява само при специални случаи като рождения ден на Негова Светлост.

Монахините, повечето от които са с черни колани, казват, че кунг фу им помага да се чувстват в безопаснист, развива тяхната самоувереност, прави ги силни и ги поддържа във форма. Допълнителна екстра е ползата от концентрацията, която им позволява да седнат и да медитират дълго време.

 

Публикувахте от Kung Fu Nuns в Сряда, 24 май 2017 г.

В името на половото равенство Гиалванг Друкпа насърчава монахините да придобиват типично мъжки умения като оправяне на тръби, поправяне на проблеми с електричеството, печатане, каране на колело и английски.

Под неговите нсоки те се учат да водят молитви и им получават основни бизнес умения – за типичната работа, извършвана от монасите. Те управляват монашеската къща за гости и кафене. Прогресивните жени дори карат джип 4Х4 по планината Друк Амитабха до Катманду, на около 30 км, за да провизии.

 

Публикувахте от Kung Fu Nuns в Понеделник, 6 февруари 2017 г.

Красиво село, почернено от проклятието на развратни монахини, се мъчи да привлече туристи

Когато Непал беше разтърсен от силно земетресение през април 2015 г., монахините отказаха да се преместят на по-сигурно място и вместо това отидоха до близките села да помогнат с изхвърлянето на отломките и разчистването на пътищата. Те разнасяха храна на оцелелите и помагаха за вдигането на палатките във временните убежища.

 

Публикувахте от Kung Fu Nuns в Неделя, 4 септември 2016 г.

„Кунг фу ни помага да развием един вид увереност да помагаме на себе си и другите в тежки времена“, споделя монахинята Кончок.

 

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 05.03.2021 14:27

Статията е добра,но да беше написана от някой грамотен....имате ли такива в екипа ве борсуци от блиЗЗ...