logo

Дръжте предпазния колан закопчан през целия полет – ето защо

Дръжте предпазния колан закопчан през целия полет – ето защо

Той няма да ни спаси при катастрофа, разкрива стюард

Салонният екипаж има важната задача да се грижи за безопасността на пътниците в самолета през цялото време. А на борда има много правила, които пътуващите трябва да спазват докато летят.

Когато пилотът включи сигнала за предпазния колан, това означава, че пасажерите трябва да го закопчаят.

Експерт разкри гнусната истина за храната, която ни сервират стюардесите

Сега, обаче, стюард разкрива защо трябва да стоите с колан през цялото време. В Reddit той обяснява защо коланът няма да ви помогне в случай на авария. Въпреки това има сериозна причина да стоите с колан през цялото време и тя се случва много по-често, отколкото самолетна катастрофа.

„Те не са сложени там заради катастрофи. Те придържат към седалката в случай на турбуленция, каквато се случва доста често“, обяснява служителят.

„Всяка седмица дузина хора имат наранявания по главата и гърба първоот тавана, а след това от пода, докато са минавали през турбуленция. Това не би се случило, ако носеха колан. И заради това трябва да сте с колана през целия полет докато сте си на седалката“, добавя той.

Друга причина да се придържате към това правило е, че пасажерите често заспиват, а така е по-лесно на стюардесите да видят дали са се закопчали с колан.

Турбуленцията се случва много често по време на полет, а пилотите уверяват, че раздрусването не е опасно. „От гледната точка на пилота това е проблем за удобството, не за безопасността“, обяснява пилотът Патрик Смит.

Разкриха къде в самолета е най-вероятно да пипнете коронавирус

В най-добрия случай управляващият машината може да види какви са прогнозите и да предвиди къде ще има турбуленция, за да я избегне.

Понякога, обаче, това не е възможно и пътниците внезапно усещат повдигаща сила. Въпреки това това не е нещо, за което трябва да се притесняват.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай