logo

Дом в САЩ срещу 2000 долара: реално ли е и как ще изглежда?

Дом в САЩ срещу 2000 долара: реално ли е и как ще изглежда?

В Детройт можете да купите къща и за 1000 долара, но трябва да я ремонтирате

Можете да станете собственик на жилище в Съединените щати, като похарчите само 1000 долара, но каква къща ще получите за тази сума, ще разберем по-нататък.

Със сигурност мнозина помнят тъжната история на град Детройт, който изпадна в такъв икономически упадък, че властите дори го обявиха във фалит. Към днешна дата ситуацията в града се подобри и въпреки факта, че има улици, които са празни, реставрационните работи кипят в много райони.

Тъй като властите се интересуват от развитието на града и притока на население в Детройт, те създават различни програми в подкрепа на съществуващи и перспективни собственици на жилища. Една от тях е програма за продажба на държавни къщи на търгове.

Нов уникален влак без релси създадоха в Китай

Органът на поземлената банка в Детройт (основният собственик на земя в Детройт) продава хиляди имоти, собственост на държавата. Началната цена на такива къщи е 1000 долара.

Основната цел на този план е да насърчи жителите, които в момента наемат жилища, да инвестират в града, ставайки собственици на жилища. От старта на програмата през 2014 г. са продадени над 3 300 жилища. Преди да участвате в търга, недвижимите имоти се проверяват, така че заинтересованите купувачи не могат да се притесняват за скрити плащания или просрочени сметки, оставени от минали собственици на жилища (да, в САЩ можете да наследите такъв „подарък“ с покупката на къща).

Мнозина могат да попитат, какъв е трикът? Всъщност не би могло да се направи без уловка и тя се състои в това, че такива къщи често са далеч от най-доброто състояние и изискват основен ремонт. Победителят в търга получава шест месеца, за да приведе поне частично жилището в обинаемо състояние и да създаде нормални условия за живот там.

След като завърши всички точки от програмата, новият собственик на жилище получава документи за собственост на недвижимия имот. Такива правила са създадени с цел да се избегнат дилъри и спекуланти и да се привлекат онези, които наистина искат да живеят в Детройт.

Един от желаещите беше Винсент Ор, който купи дом за майка си за 2100 долара, а по-късно и за себе си за 1200 долара. Ремоделирането започна от къщата на майка му и продължи 9 месеца.

Ненците са руски граждани, но не са чували за Москва

Винсънт похарчи 40 000 долара за ремонт, като почти цялата работа вършеше сам. Този процес включва възстановяване на екстериора, събаряне и изграждане на вътрешни стени, тяхното изравняване и боядисване, монтаж на оборудване и мебели в кухнята и баните, ВиК и електричество. Трябваше да бъдат наети изпълнители, които да заменят покрива и да инсталират климатична система.

Докато работи по възстановяването на дома, Винсент редовно изпращаше фоторепортажи до инспектора на поземлената банка на Детройт, който в крайна сметка одобри резултата и преиздаде всички документи на името на новите собственици.

Според Винсент майка му е доволна от резултата и грандиозната работа, която свършил синът й. Сега той чака втория проект.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай